Конференція «Майбутнє аудиторської професії: міжнародний досвід та шлях України»

Конференція «Майбутнє аудиторської професії: міжнародний досвід та шлях України»

Аудиторська палата України за підтримки EU-FINSTAR 29 вересня провела конференцію, яка стала по суті завершальним етапом обговорення нової редакції Закону України «Про аудит фінансової звітності».

Досить представницький склад учасників свідчить про важливість питання як для ЕС так і для України. Серед спікерів та учасників дискусії були: Хюго Мінгареллі – Посол ЕС в Україні; Н.П.Южаніна – народний депутат, Голова комітету ВР з питань податкової та митної політики; Євген Капінус – Державний секретар Мінфіну України, Джон Хупер – старший експерт з питань бухобліку та аудиту представництва EU-FINSTAR; Т.Хромаев, Голова НКЦПФР України; О.Канцуров, керівник департаменту Адміністрації Президента України; Л.Гапоненко, начальник Управління методології бухобліку Мінфіну України; Б.Лукасевич – головний бухгалтер НБУ, представники більш ніж 40 міністерств та відомств України, представники бізнес-асоціацій, професійних організацій бухгалтерів та аудиторів України, викладачі вищих навчальних закладів та практикуючі аудитори – всього понад 450 учасників.

В ході роботи конференції розглядалися причини та необхідність реформування аудиту у ЄС та в України, обговорювався поточний стан запровадження реформи аудиту в Україні, дискутувалися останні тенденції та інструменти, які допомагають аудиторам в їхній діяльності та у підвищення якості аудиторських послуг.

В роботі конференції прийняли участь і викладачі Академії : професори Редько О.Ю., Пантелеєв В.П., Корінько М.Д., доцент Шульга С.В. та директор Національного Центру обліку та аудиту Академії, доцент Лубенченко О.Е.

Конференція позиціонувала сучасні тенденції в аудиті, зокрема напрямки підготовки майбутніх професійних аудиторів та проблеми постійного удосконалення знань вже практикуючих аудиторів. Ще раз наголошувалось на актуальності розробки стандартів освіти та підвищення кваліфікації аудиторів, що відкриває цікаві перспективи для участі в цій роботі науково-педагогічного складу Академії.