Академічна доброчесність: бути чесним в навчанні

Академічна доброчесність: бути чесним в навчанні

1 грудня 2022 року, напередодні першої у студентському житті заліково-екзаменаційної сесії, була проведена зустріч декана фінансово-економічного факультету В. Пархоменко зі студентами першого курсу, на якій вкотре говорили про важливий тренд в українській освіті – академічну доброчесність.

Цього разу, зокрема, обговорювали цінності академічної доброчесності, її етичні принципи. Особливий акцент був приділений видам та академічній відповідальності за порушення академічної доброчесності.

В обговоренні важливої проблематики взяла участь завідувач кафедри філософії, права та соціально-гуманітарних дисциплін, д.ф.н., професор, Гаврилюк Т.Г., яка звернула увагу студентів на етичні питання обговорюваної тематики з філософської точки зору.

Студенти активно задавали питання, наводили приклади та  власні доводи щодо неприпустимості будь-яких проявів недоброчесності у навчанні, про довіру, справедливість і взаємоповагу всіх учасників освітнього процесу.

Маємо впевненість, що формування у наших студентів позиції непримиримості до будь-яких проявів недоброчесності підвищить якість освітнього процесу та отриманих ними знань.