І Всеукраїнська студентська наукова конференція «Цифровізація суспільства та бізнесу: виклики та можливості для молоді»

І Всеукраїнська студентська наукова конференція «Цифровізація суспільства та бізнесу: виклики та можливості для молоді»

15 квітня 2021 року з застосуванням платформи Zoom відбулася І Всеукраїнська студентська наукова конференція пам’яті доктора економічних наук, професора Кадієвського Володимира Андрійовича «Цифровізація суспільства та бізнесу: виклики та можливості для молоді».

Метою проведення заходу була активізація наукового потенціалу студентської молоді, обговорення сучасних проблем здійснення цифрової трансформації економіки та інших сфер повсякденного життя.

З привітанням учасників виступила перший проректор НАСОА доктор економічних наук, професор Момотюк Л.Є.

У роботі Конференції були передбачені три секції, кожна з яких висвітлювала найактуальніші аспекти сучасної цифровізації суспільсва, зокрема:

  • Програмні та технічні засоби здійснення цифрової трансформації усіх сфер життя
  • Математика як основа процесів та задач у цифровій економіці
  • Економіко-математичні методи та моделі у побудові смарт-суспільства

Кожен з напрямків роботи Конференції виявився цікавим для студентів з різних закладів вищої освіти в Україні, які взяли участь у заході.

У доповідях студентів розглядалися питання цифровізації освіти, медичного обслуговування громадян, агровиробництва, взаємодії з державними службами, розумних міст у світі та Україні. Жваву дискусію викликало питання можливого зростання безробіття внаслідок цифровізації.

Особлива увага була приділена застосуванню математичних методів для розв’язання економічних задач та економіко-математичному моделюванню об’єктів та процесів. Усі положення були проілюстровані реальними прикладами, що зробило пояснення математичних міркувань змістовним та неформальним.

У Конференції узяли участь студенти НАСОА, Київського національного торгово-економічного університету, Університету державної фіскальної служби, Київського інституту бізнесу і технологій, Університету сучасних знань, а також Фахового коледжу бізнесу та аналітики НАСОА. На Конференції були присутні близько 100 осіб, до публікації було подано близько 60 тез. Представники закладів вищої освіти та наукових установ НАН України зі значним інтересом взяли участь в обговоренні дискусійних питань.

Для більшості студентів це був перший досвід публічного виступу з науковими доповідями. Бажаємо усім подальших успіхів у навчанні, праці та наступних здобутків у наукових дослідженнях!