Участь в проєкті IT Career Challenge

Участь в проєкті IT Career Challenge

З 15 по 24 квітня 2024 року, за сприяння  к.е.н., доцента кафедри статистики, ІТ та математичних методів в економіці – Ставицького Олександра Вікторовича студенти  освітньої програми «Комп’ютерні науки та інформаційні технології» Національної академії статистики, обліку і аудиту та студенти спеціальності «Інженерія програмного забезпечення» Фахового коледжу бізнесу та аналітики взяли участь в проєкті IT Career Challenge, організатором якого, була компанія Ugen.

Участь студентів у проєкті IT Career Challenge, спрямованому на розвиток професійних навичок та ознайомлення з актуальними тенденціями в індустрії, є важливим кроком у їхньому освітньому й кар’єрному зростанні.

Цей проєкт надає студентам можливість поглибленого вивчення конкретних аспектів ІТ-сфери та знайомства з практичними аспектами роботи в цій галузі через співпрацю з відомими компаніями та професіоналами цієї галузі.

Одним із учасників проекту була компанія SoftServe, яка представила тему “Міфічний QA: хто він такий?”. Описавши важливість та роль Quality Assurance в розробці програмного забезпечення та способи покращення якості продукту через використання QA-процесів.

Futurra Group пропонувала тему “Від нуля до MVP: Sell it before you build it”, наголосивши про важливість маркетингу та продажів у процесі розробки продукту, а також про концепцію Minimum Viable Product та його переваги для успішного запуску продукту на ринок.

Компанія Brainstack віддавала увагу ролі Project Manager в ІТ, акцентуючи на важливість ефективного управління проектами в сфері інформаційних технологій та навички в цій сфері.

Infopulse зосереджувалася на темі “Штучний інтелект у сучасному ІТ: зміни в професійній сфері та перспективи розвитку”, описали основні концепції штучного інтелекту та його вплив на сучасну професійну сферу.

Учасник lifecell пропонував тему “Системний і бізнес аналіз: абстрактна теорія і сувора реальність”, ознайомивши з основними принципами аналізу вимог до програмного забезпечення та його реалізації в практиці, зокрема в сфері телекомунікацій.

Renesas Electronics розглянула тему “Що таке GreenPAK?”, про новітні технології у сфері електроніки та їхнє використання в різних галузях.

Крім тематичних сесій, проект також передбачав інтерактивні заходи, такі як голосовий Telegram-ефір від Futurra Group та CV Check від компаній-роботодавців, що дозволило студентам практикуватися у комунікації з професіоналами галузі та отримати корисні поради щодо підготовки до робочого процесу.

Участь у проєкті IT Career Challenge надала студентам цінний досвід, нові знання та можливість поглибити свої інтереси в конкретних аспектах інформаційних технологій. Цей проект є важливим кроком у підготовці молодих спеціалістів до успішної кар’єри в ІТ-індустрії.

Дякуємо модераторам від компанії Ugen за участь в проекті!