Шекспірівські читання у НАСОА

Шекспірівські читання у НАСОА

23 квітня особлива дата для усіх поціновувачів поетичного слова – День вшанування пам’яті великого поета, драматурга, сценариста та актора Вільяма Шекспіра.

27 квітня 2021 року в НАСОА відбулися Шекспірівські читання, організовані Кафедрою іноземних мов та студентським науковим гуртком “English Club”.

Учасники і гості заходу поринули в епоху правління Єлизавети І Тюдор – час, коли жив і творив Великий Майстер.

Студентки І курсу Фінансово-економічного факультету Савощенко Аліна та Тимощук Лілія приготували презентацію про життєвий і творчий шлях поета.

Проникливо пролунали сонети Шекспіра на мові оригіналу та у перекладі Дмитра Паламарчука у виконанні студентів Козачкової Євгенії, Жмудь Дарії, Круглякова Артема, Касьян Ангеліни, Круглякова Микити, Ісаєвої Світлани, Курінської Оксани, Антонович Єлизавети, Стецюк Анастасії та Ражик Христини.

Шекспірівські читання – чудова можливість продемонструвати свої здібності не тільки в іноземній мові, а й проявити себе в якості акторів. Кожному виконавцю вдалося донести до слухачів глибину слова поета і щирість почуттів через емоційне та виразне читання.

На заході панувала піднесена, дружна атмосфера, створена поетичним словом Великого Майстра.

P.S. На фото зображений єдиний прижиттєвий портрет Вільяма Шекспіра.

9 березня 2009 року в Британії було оприлюднено єдиний прижиттєвий портрет Вільяма Шекспіра.

Портрет представила громадськості Шекспірівська фундація у Стретфорд-на-Ейвоні (the Shakespeare Birthplace trust).

Робота, датована 1610 роком – тобто за шість років до смерті Шекспіра – перебувала у власності родини Коббс упродовж понад 300 років. Втім, вони не усвідомлювали важливості цього полотна, допоки хтось із родини не побачив копію портрета на одній з виставок у Лондоні. Експертиза підтвердила, що родині Коббс належить ориґінал.

Досі усі відомі досі зображення Шекспіра були намальовані по пам’яті після його смерті.

Керівник гуртка, І. В. Стогній