День відкритих дверей «Осінь-2016»

День відкритих дверей «Осінь-2016»

8 жовтня 2016 року в Національній академії статистики, обліку та аудиту відбувся День відкритих дверей для учнів загальноосвітніх шкіл та їх батьків. На зустріч з абітурієнтами прийшли провідні вчені Академії, декани факультетів, завідувачі кафедр та професорсько-викладацький склад.

День відкритих дверей відкрила професор кафедри філософії та соціально-гуманітарних дисциплін, завідувач відділом профорієнтаційної роботи Академії Галина Борисівна Черушева.

Гостей Академії привітала проректор з науково-педагогічної та виховної роботи, доктор економічних наук, професор Л.Є. Момотюк. Людмила Євгеніївна розповіла про історію становлення та розвитку Академії, її міжнародну діяльність і гранти, професійні програми, умови навчання та стажування студентів за кордоном, про участь студентів та викладачів Академії у міжнародних науково-практичних конференціях. Він наголосив, що якісну економічну освіту за європейськими стандартами можна отримати саме в Національній академії статистики, обліку та аудиту. Л.Є. Момотюк зосередила увагу на перевагах освітньої діяльності Академії, розкрила особливості та перспективи професійної підготовки за такими економічними напрямами, як фінанси і кредит, економічна кібернетика, менеджмент, та попит майбутніх фахівців на ринку праці. Багаторічний досвід засвідчує, що випускники Академії завжди мають гідне працевлаштування і відповідну оплату праці.

Доктор економічних наук, професор, завідувач кафедри статистики С.С. Герасименко зазначив пріоритетність спеціальності «Прикладна статистика». Професор підкреслив, що першочерговим кроком для кожної молодої людини є визначення життєвої та професійної мети. Це, в подальшому сприятиме, індивідуально-особистісному розвитку та кар’єрному зростанню. Випускники спеціальності «Прикладна статистика» користуються попитом на ринку праці як висококваліфіковані бізнес-аналітики, бо саме статистика є унікальний інформаційний ресурс забезпечення соціально-економічного розвитку країни.

Декан економіко-статистичного факультету доктор економічних наук, професор В.П. Пантелеєв зосередив увагу гостей на військовій підготовці студентів академії. Професорсько-викладацький склад докладає зусиль щодо патріотичного виховання студентської молоді, формування духовних та морально-етичних цінностей майбутніх фахівців.

Яскраве студентське життя, спортивні та культурно-творчі досягнення студентів презентував декан факультету обліку та аудиту, доктор економічних наук, професор О.І. Пилипенко.

Учням було продемонстровано відеоролик та слайд-презентацію, які розкривали основні напрями діяльності Академії.

Організаторами було проведено екскурсію стінами Академії. Студенти мали можливість ознайомитись з аудиторним фондом, лінгафонним кабінетом та комп’ютерними класами, спортивним комплексом, бібліотекою та ін.

Гості Академії отримали уявлення про сучасну матеріально-технічну базу, науково-педагогічний потенціал вузу та багатоманітність студентського життя, в свою чергу, організатори зібрання залишились задоволені спілкуванням з молоддю.

На завершення Дня відкритих дверей доценти Т.Д. Сакада та З.Д. Варавкіна провели оглядові лекції з математик та української мови згідно з програмою підготовчих курсів.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *