Відбулася XІX Міжнародна науково-практична конференція «Сучасна статистика: проблеми та перспективи розвитку»

Відбулася XІX Міжнародна науково-практична конференція «Сучасна статистика: проблеми та перспективи розвитку»

3 грудня 2021 р. відбулася XІX Міжнародна науково-практична конференція «Сучасна статистика: проблеми та перспективи розвитку», організована Державною службою статистики України та Національною академією статистики, обліку та аудиту. Конференцію було проведено у режимі online на платформі ZOOM з паралельною трансляцією на офіційних сторінках НАСОА та Держстату України у мережі Facebook.

Учасників конференції привітав ректор Національної академії статистики, обліку та аудиту Олександр Осауленко.

В обговоренні теоретичних та практичних питань щодо проблем та перспектив розвитку сучасної статистики взяли участь Голова Державної служби статистики України Ігор Вернер, радник президента Центрального статистичного управління, професор Університету кардинала Стефана Вишинського у Варшаві Влодзімеж Окраса (Польща), завідувач відділу соціально-демографічної статистики Інституту демографії та соціальних досліджень імені М.В. Птухи НАН України Володимир Саріогло, директор Статистичного управління в Жешуві Марек Цєрпєл-Волан (Польща), головний науковий співробітник Інституту демографії та соціальних досліджень ім. М.В. Птухи НАН України Марина Пугачова, віце-президент Інституту професійних кваліфікацій Олексій Притоманов, радник Голови Державної служби статистики України Вадим Піщейко.

Цікавими були виступи учасників конференції – практиків: аналітика Українського центру суспільних даних Рената Насрідінова, старшого менеджера з геоінформаційних систем та баз даних міжнародної неурядової організації IMPACT Initiatives Ярослава Смірнова та аналітика Вокс Україна Назара Мошняги.

У конференції прийняли участь більш як 100 науковців та практиків з різних міст України та з-за кордону, в тому числі з Франції, Польщі, Індії, Марокко та ін. Після виступів спікерів відбулася жвава дискусія, під час якої учасники поставити запитання до спікерів, залишили коментарі та відгуки.

Усі бажаючі можуть ознайомитися з презентаціями спікерів конференції: