Свята та традиції – День подяки

Свята та традиції – День подяки

День подяки, який відмічають в останній четвер листопада – сімейне американське свято, яке прийнято святкувати у родинному колі. Родичі і друзі з’їжджаються з усієї країни за спільний стіл з традиційними стравами: запеченою індичкою з журавлиним соусом, гарбузовими пирогами, смаколиками з кукурудзи та овочевим рагу. Щедра трапеза є символом того факту, що святкова вечеря  – це результат та нагорода за сумлінну працю.

Вдячність – це запорука благословення та довголіття народу, це – дух перемоги. День подяки – прекрасний час, щоб допомогти людям, яким у житті пощастило менше. В цей день деякі люди добровільно роздають їжу в притулках для безхатьків, інші роблять пожертвування в притулки або беруть участь в  різноманітних доброчинних акціях. Культура вдячності з давніх давен була традицією у багатьох країнах світу. Не винятком є і Україна.

Учасники гуртка “English Club” долучилися до традиції святкування Дня подяки. Студенти першого курсу Академії презентували цікаві й змістовні доповіді. Михайло Бородін та Ірина Шмагун ознайомили учасників заходу з символікою Дня подяки, а Маргарита Кобзенко і Аліна Дурицька розповіли про витоки цього свята, керівник гуртка Ірина Стогній доповнила виступи студентів подякою воїнам ЗСУ за захист нашої Батьківщини, за їх щоденний подвиг і надання можливості навчатися і навчати.

Почесними гостями на заході були декан фінансово-економічного факультету Вікторія Пархоменко та завідувачка кафедри іноземних мов Марина Горюнова, які подякували усім присутнім за небайдужість, людяність і щирість.

З Днем подяки! Добра Вам, везіння, щастя, розуміння, щоб не було безсилля, а тільки лише прагнення добрих справ усяких!