Відбувся турнір з футболу на першість Академії в рамках VІІІ Спартакіади

Відбувся турнір з футболу на першість Академії в рамках VІІІ Спартакіади

В основі народної традиції лежить досвід багатьох поколінь, все те, що люди несуть через життя з минулого в майбутнє. Не є винятком і традиції нашої Академії. Щоосені, напередодні свята трудівників освітянської ниви, кафедрою фізичного виховання проводиться турнір з футболу на першість Академії в рамках VІІІ Спартакіади Національної академії статистики, обліку та аудиту між збірними факультетів.

Цього року в турнірі, який відбувся 30 вересня, брали участь чотири команди:

  • «Кібернетик» – команда економіко-статистичного факультету;
  • «МЗЕД» – команда економіко-статистичного факультету;
  • «Обліковець» – команда факультету обліку та аудиту;
  • «Фінанси» – команда фінансового факультету.

Матчі турніру обслуговували арбітри:

  • Володимир Васильович Лесик – завідувач кафедри фізичного виховання НАСОА;
  • Віктор Анатолійович Висоцький – старший викладач кафедри фізичного виховання НАСОА;
  • Андрій Віталійович Синяков – методист кафедри фізичного виховання НАСОА;
  • Віталій Олегович Новіков – студент ІІ курсу фінансового факультету.

Після проведеного жеребкування, за олімпійською системою, було сформовано дві пари команд, переможці яких виходять до фінальної частини, інші дві команди змагатимуться за право посісти третє місце турніру.

Отже, поєдинки відбулися у такій послідовності: першою зіграла пара команд: «Обліковець» – «МЗЕД». Наполеглива праця гравців команди «Обліковець» на початку гри дала свій результат. Вже після закінчення першого тайму рахунок був 3:1 на користь «Обліковця». Здавалося, «Обліковець» оволодів стовідсотковою перевагою над командою «МЗЕД», і в другому таймі очікувалась гра від захисту, але колосальна фізична і тактична підготовка гравців команди «Обліковець» вразила всіх глядачів. Команда не зупинилась  на досягнутому і продовжувала впевнено крокувати до перемоги. Особливо відзначився капітан команди Віктор Чекан, який забив чотири голи у бік воріт команди «МЗЕД». Матч закінчився з рахунком 7:1 на користь «Обліковця».

Наступна пара команд «Фінанси» – «Кібернетик». Обидві команди продемонстрували чудову гру, і цим самим порадували своїх вболівальників справжньою «грою мільйонів». Із другої хвилини матчу був відкритий рахунок командою «Фінанси», але через 6 хвилин після пропущеного голу Олександр Перхун, капітан команди «Кібернетик», зрівняв рахунок. Матч продовжував приємно дивувати завзяттям гравців обох команд. Вже наприкінці другого тайму рахунок був 3:3 , але на останній хвилині матчу Микола Весельський здобуває путівку для своєї команди «Кібернетик» до фіналу турніру, забивши вирішальний четвертий гол. Таким чином, з рахунком 3:4 перемога дісталася команді «Кібернетик». Кращим бомбардиром матчу став Олександр Перхун – капітан команди «Кібернетик», який зробив хет-трик у ворота суперника.

Наступна гра відбулася вже за третє місце турніру на першість Академії з футболу. У двобій за бронзу вступили «Фінанси» – «МЗЕД». Гра розпочалась із значної переваги екс-чемпіона Академії з футболу, команди «Фінанси». Вже на 4 хвилині матчу Владислав Косяк блискавичним і потужним ударом вразив ворота суперників. На цьому команда «Фінанси» не зупинялася, і вже після закінчення другого тайму вела з рахунком 3:0. Але слід відзначити справжній командний дух гравців команди «МЗЕД», які спромоглися дати відсіч команді-супернику, забивши в другому таймі три голи. Паралельно до своїх невдач, в першій половині другого тайму, гравці команди «Фінанси» перехопили ініціативу і тим самим довели, що гідні посісти третю сходинку турніру. Після закінчення матчу результат був 3:8 на користь команди «Фінанси». Найкращим гравцем матчу за бронзу став Владислав Косяк – гравець команди «Фінанси», який вразив всіх глядачів своїм блискавичним голом на початку матчу.

Останній матч турніру на першість Академії відбувся між командами «Обліковець» і «Кібернетик». Гра розпочалася зі швидкої атаки гравців команди «Обліковець», результатом якої став забитий гол. У такому ж дусі і продовжувався перший тайм, після закінчення якого «Обліковець» вів у рахунку 3:0. Після перерви капітан команди «Обліковець» – Віктор Чекан, оформив хет-трик у ворота суперників , чим зменшив шанси команди «Кібернетик» на перемогу. Але вже досвідчені гравці команди «Кібернетик» під керівництвом свого капітана і наставника Олександра Перхуна, змогли дати відсіч наполегливим гравцям команди «Обліковець». «Кібернетик» все ж зміг вразити ворота «Обілковця» чотирма голами. На жаль, цього було замало, аби наздогнати і перемогти сильних і досвідчених гравців команди «Обліковець». Матч закінчився з рахунком 6:4 на користь команди факультету «Обліку та аудиту» – «Обліковець». Героєм матчу і найкращим бомбардиром турніру сезону 2015-2016 став капітан команди «Обліковець» – Віктор Чекан, забивши за турнір 7 голів.

Отже, після завершення турніру команди розташувалися в турнірній таблиці так:

  1. «Обліковець» – факультет обліку та аудиту;
  2. «Кібернетик» – економіко-статистичний факультет;
  3. «Фінанси» – фінансовий факультет;
  4. «МЗЕД» – економіко-статистичний факультет.

Команди – призери турніру були нагороджені грамотами, а переможці , окрім грамот, отримали перехідний кубок. Переможцям бажаємо ще не раз побувати на вершині Олімпу, всім іншим учасникам турніру – наснаги і вдачі у подальших турнірах і чемпіонатах.

Дякуємо ректорові Національної академії статистики, обліку та аудиту доктору наук державного управління, професору Олександрові Григоровичу Осауленку, за сприяння і підтримку чудової традиції, яка започаткована в стінах нашої Академії.

 

Коментарі (1)

  1. Остап Вишня

    Гарна традиція!!! головне підтримувати далі все те, що надбалося за роки!!!!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *