«Цифрові технології у сфері державних фінансів»

«Цифрові технології у сфері державних фінансів»

27 березня 2024 року на кафедрі фінансів, банківської справи та страхування було проведено науковий семінар на тему: «Цифрові технології у сфері державних фінансів». Модератором заходу виступила к.е.н., доцент кафедри фінансів, банківської справи та страхування Юлія Ковернінська.

Участь в обговоренні тематики наукового семінару взяли науково-педагогічні працівники кафедри та здобувачі вищої освіти ОПП «Фінанси, банківська справа та страхування», в тому числі учасники студентського наукового гуртка кафедри фінансів, банківської справи та страхування «Фінансист».

В процесі доповіді Юлія Ковернінська акцентувала увагу учасників заходу на розумінні сучасного поняття GovTech, що виражає ключові засади використання цифрових технологій у сфері державних фінансів. Також викладач проаналізувала актуальні дані щодо оцінки розвитку GovTech в Україні та світі, шляхом представлення динаміки індексу GTMI (GovTech Maturity Index) за 2021-2022рр. та навела найпоширеніші напрямки використання цифрових технологій у сфері державних фінансів в сучасних реаліях України.

Науковий семінар відбувся у доброзичливій атмосфері, а його учасники отримали можливість обговорити та висловити своє бачення сучасних аспектів та подальших перспектив розвитку цифрових технологій у сфері державних фінансів.