Святковий семінар до Міжнародного дня бухгалтера

Святковий семінар до Міжнародного дня бухгалтера

Бухгалтеру шана і низький уклін!
Ти справи вирішуєш з різних сторін!
На тебе рівняється ціла держава
І весь колектив НАСОА – сурмить тобі «СЛАВА»!

10 листопада в Національній академії статистики, обліку та аудиту відбувся святковий семінар який був приурочений Міжнародному дню бухгалтера. Організаторами семінару виступили кафедри бухгалтерського обліку та теорії бухгалтерського обліку, спільно з студентами 3-5 курсів факультету «Обліку та аудиту».

Фото №3: Святковий семінар до Міжнародного дня бухгалтера.У семінарі взяли участь: ректор, проректори, декани, завідувачі кафедр, професорсько-викладацький склад, працівники бухгалтерії, студенти. Відкрив семінар ректор НАСОА – доктор наук з державного управління, професор, член-кореспондент НАН України, заслужений економіст України Осауленко Олександр Григорович.

Він провів невеличкий екскурс в історичне минуле, яке стало передумовою святкування Міжнародного дня бухгалтера. 10 листопада 1494 року у світ вийшла книга під назвою «Все про арифметику, геометрії і пропорції», яка згодом стала фундаментом, на якому збудували сучасну теорію бухгалтерського обліку. Автором праць значиться Лука Пачиоли (Пачолі), повне ім’я звучить як Фра Лука Бартоломео де Пачолі. А раніше, за 50 років до цього, Іоанн Гутенберг винайшов книгодрукування окремими металевими буквами і знаками, і відомо, що друкування книги в той час обходилось надзвичайно дорого. Луку Пачіолі називають «батьком бухгалтерії», хоча він не був ні винахідником, ні розробником системи бухгалтерії. Він усього лише описав методи, які використовували у своїй роботі венеціанські торговці в період італійського Ренесансу.

Фото №4: Святковий семінар до Міжнародного дня бухгалтера.Завідувач кафедри бухгалтерського обліку, доктор педагогічних наук, професор Теловата Марія Теодозіївна розповіла присутнім про значимість і відзначення свята в Україні так і в зарубіжних країнах. Свято «рахівників» – визначна подія для світової громадськості. Бухгалтерія – одна з точних і найважливіших професій. Без бухгалтерів зараз не можливо уявити собі життя, адже бухгалтерія так чи інакше стосується кожної цивілізованої людини. Від блискучих знань і досвіду наших бухгалтерів залежить робота будь-якої економіки. Марія Теодозіївна нагадала, що в Україні День бухгалтера відзначають щорічно 16 липня. Дата була обрана не випадково. Справа в тому, що саме 16 липня 1999 року прийнято Закон України «Про фінансову звітність та бухгалтерський облік в Україні». В Білорусі відзначається народне свято – День бухгалтера – 18 листопада, в Казахстані – 6 жовтня, в Узбекистані – 9 грудня.

Фото №5: Святковий семінар до Міжнародного дня бухгалтера.Модератором святкового семінару була студентка НАСОА (IV-й курс, напрям підготовки «Облік та аудит») – Черненька Вікторія, яка на високому рівні підготувала «Бухгалтерський батл» в якому приймали участь дві команди – студенти 4 курсу спеціальності «Облік та аудит» (переможцям конкурсу було вручено сертифікати) та відеоролик – інтерв’ю з професорсько-викладацьким складом та працівниками бухгалтерії. Музичне вітання – пісні «Бухгалтер» та «Калина» прозвучали для присутніх семінару у виконанні студентки 4-го курсу спеціальності «Облік та аудит» Людмили Борисенко.

У цей святковий день звучали привітання на адресу працівників бухгалтерії та викладачів кафедр бухгалтерського обліку, теорії бухгалтерського обліку та кафедри аудиту. На завершення семінару всім бухгалтерам-практикам було вручено пам’ятні сувеніри та гарні квіти.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *