Студентське наукове товариство «Аудитор сучасності»: практика застосування Міжнародних стандартів аудиту

Студентське наукове товариство «Аудитор сучасності»: практика застосування Міжнародних стандартів аудиту

9 листопада 2021 року на кафедрі обліку, аудиту та оподаткування відбулося чергове засідання студентського наукового товариства «Аудитор сучасності». Засідання було проведено у форматі Zoom-конференції у формі семінару-дискусії на тему: «Виконання узгоджених процедур відповідно до вимог МССП 4400».

На засіданні студентського наукового товариства були присутні студенти 4, 5 та 6 курсів спеціальності «Облік і оподаткування», викладачі кафедри обліку, аудиту та оподаткування. Учасники засідання обговорили основні нормативні вимоги в частині виконання узгоджених процедур відповідно до вимог МССП 4400, застосування аудиторських процедур в ході їх проведення. Студенти та викладачі активно долучились до дискусії щодо існуючих недоліків застосування МССП 4400 при виконанні завдань з узгоджених процедур, що дозволило обговорити важливі питання в частині усунення окреслених недоліків та уникнення їх виникнення в подальшій професійній діяльності.

Участь студентів у семінарі-дискусії дозволила не лише підвищити їх професійні знання та навики, але й сприяла розвитку активного мислення, вмінь чіткого висловлення та обґрунтування власної точки зору, стимулюванню інтересу до пізнавальної та наукової діяльності.