Соціальна відповідальність у громадянському суспільстві

Соціальна відповідальність у громадянському суспільстві

25 травня 2016 року в Академії відбулося засідання студентського круглого столу за темою «Соціальна відповідальність в громадянському суспільстві», організованого кафедрою філософії та соціально-гуманітарних дисциплін для студентів, що вивчають дисципліну «Соціальна відповідальність» та всіх бажаючих, хто цікавиться проблематикою цього суспільного явища у всіх сферах життєдіяльності соціуму.

У заході прийняли активну участь студенти-магістранти 5 курсу спеціальності «Облік та аудит», а також студенти першого курсу Академії.

Кураторами проекту виступили декан факультету обліку та аудиту, доктор економічних наук, професор Пилипенко Олексій Іванович та завідувач кафедри філософії та соціально-гуманітарних дисциплін, доктор філософських наук, професор Надольний Іван Федотович.

У вступному слові науковий керівник та модератор проекту, доктор філософських наук, професор кафедри філософії та соціально-гуманітарних дисциплін Горбань Олександр Володимирович наголосив на важливій ролі суспільного феномену соціальної відповідальності як теоретичного концепта сучасного соціального пізнання, а також як практичного механізму формування моделі сталого розвитку.

У своїх виступах кандидати психологічних наук, доценти кафедри філософії та соціально-гуманітарних дисциплін Щіпановська Олена Робертівна та Креденцер Оксана Валеріївна зосередили увагу присутніх на важливих соціально-психологічних компонентах соціальної відповідальності бізнесу, держави та суспільства та проблемах цього явища в сучасній Україні.

Головні дійові особи круглого столу – студенти-магістранти 5 курсу спеціальності «Облік та аудит» представили тези своїх наукових розвідок. Круглий стіл проходив у вигляді жвавої дискусії з актуальних проблем соціальної відповідальності у сучасному суспільстві та шляхів подолання існуючих ризиків та проблемних ситуацій. Особливе зацікавлення та дискусійне обговорення викликали ідеї та тези доповідей студентів Авраменко Анни «Чи готовий українській бізнес до соціальної відповідальності?», Бевз Анни «Права громадян як об’єкт соціальної відповідальності», Водзінського Василя «Корпоративна соціальна відповідальність як фактор зростання вартості компанії», Калужських Наталії «Роль екологічного менеджменту в сталому розвитку суспільства», Ковальчук Валентини «Методи боротьби з корупцією та шахрайством», Козаченко Ніки «Соціальне інвестування в Україні», Мосійчук Альони «Проблеми підвищення соціальної відповідальності українських компаній», Пихтін Лесі «Соціальна відповідальність у первісному суспільстві», Сало Ірини «Виховання як проблема соціальної відповідальності», Семенець Ірини «Соціальна справедливість», Федчика Андрія «Адміністративна відповідальність в громадянському суспільстві», Чепки Єви «Державне стимулювання соціальної відповідальності бізнесу».

В цікавій дискусії активну участь прийняли студенти першого курсу Академії, зокрема з власним баченням проблематики соціальної відповідальності виступив студент першого курсу спеціальності «Облік та аудит» Макян Тігран.

Підводячи підсумки заходу учасники круглого столу зазначили необхідність продовження дискусійного обговорення проблематики соціальної відповідальності в форматі круглих столів із застосуванням методології «brainstorm» – «мозкового штурму», як найбільш ефективного методу студентського наукового спілкування.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *