Актуальні проблеми психології в умовах соціальної напруженості в Україні

Актуальні проблеми психології в умовах соціальної напруженості в Україні

18 травня 2016 року в Академії відбулося засідання круглого столу на тему: «Актуальні проблеми психології в умовах соціальної напруженості в Україні».

Організаторами круглого столу виступили кафедра філософії та соціально-гуманітарних дисциплін Академії спільно з Інститутом психології імені Г. С. Костюка НАПН України (лабораторія організаційної та соціальної психології), з яким укладено договір про співпрацю.

З привітальним словом та побажанням плідної роботи виступила декан фінансового факультету, кандидат економічних наук, доцент Пархоменко Вікторія Вікторівна.

На засідання круглого столу були запрошені гості – провідні науковці лабораторії організаційної та соціальної психології Інституту – Терещенко Кіра Володимирівна, Лагодзінська Валентина Іванівна та ін., які представили змістовні доповіді: з актуальних проблем економічної психології в Україні; розвитку організаційної культури, зокрема в закладах освіти, в умовах соціальної напруженості; психологічні технології розвитку творчого потенціалу освітнього персоналу.

З цікавими доповідями виступили викладачі Академії, зокрема:

  • Креденцер Оксана Валеріївна, кандидат психологічних наук, доцент, старший науковий співробітник лабораторії організаційної та соціальної психології Інституту психології імені Г.С. Костюка НАПН України, член Виконавчої дирекції Української Асоціації організаційних психологів та психологів праці з доповіддю на тему «Актуальні проблеми економічної психології в Україні»;
  • Пархоменко Вікторія Вікторівна, декан фінансового факультету НАСОА, кандидат економічних наук, доцент з доповіддю на тему: «Формування економічної культури студентів економічних спеціальностей як соціально-психологічна проблема»;
  • Черушева Галина Борисівна, кандидат педагогічних наук, професор кафедри філософії та соціально-гуманітарних дисциплін з доповіддю на тему: «Роль економічної психології в професійній підготовці економіста»;
  • Щіпановська Олена Робертівна, кандидат психологічних наук, доцент кафедри філософії та соціально-гуманітарних дисциплін НАСОА, член асоціації організаційних психологів та психологів праці, науковий керівник студентського гуртка з психології з доповіддю на тему: «Асертивність як конструктивний спосіб досягнення безконфліктної міжособистісної взаємодії в умовах соціальної напруженості».

Захід відбувся за участі членів науково-психологічного гуртка кафедри філософії та соціально-гуманітарних дисциплін Академії, а саме студенти Майструк Юлія, Гайдук Оксана, Макян Тігран, Нелуп Анастасія, Псурцева Вікторія, Ромер Ганна, Денисюк Анастасія та аспірантка Рибак Ірина. У своїх доповідях студенти підняли питання щодо психологічних аспектів лідерства, управління, відповідальності в організаціях, розглянули психічні особливості протікання стресів, способи профілактики та подолання травмуючих впливів.

Виступи викликали жвавий інтерес та обговорення у слухачів.

Учасники круглого столу ухвалили практичні рекомендації щодо подальшого дослідження актуальних проблем життєдіяльності нашого суспільства в умовах виходу його із кризового стану.

Із заключним словом виступив завідувач кафедри філософії та соціально-гуманітарних дисциплін Академії, доктор філософських наук, професор Надольний Іван Федотович.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *