XІV Всеукраїнська студентська наукова конференція «Розвиток системи обліку, аналізу та аудиту: теорія, методологія, організація»

XІV Всеукраїнська студентська наукова конференція «Розвиток системи обліку, аналізу та аудиту: теорія, методологія, організація»

24 березня 2016 року в Національній академії статистики, обліку та аудиту проведена ХІV Всеукраїнська студентська наукова конференція на тему: «Розвиток системи обліку, аналізу та аудиту: теорія, методологія, організація», присвячена пам’яті д.е.н., професора, Заслуженого діяча науки і техніки України Олексія Сергійовича Бородкіна (15.03.1930 – 14.03.2002).

Завідувач кафедри бухгалтерського обліку Національної академії статистики, обліку та аудиту, професор Марія Теодозіївна Теловата розповіла про життєвий шлях професора О.С.Бородкіна та його наукові здобутки.

Вже понад півтора десятиліття науковці та студентська молодь Національної академії статистики, обліку та аудиту проводять дослідження бухгалтерського обліку, аналізу та аудиту, їх проблем та тенденцій розвитку.

У роботі Всеукраїнської студентської наукової конференції взяли участь студенти провідних вищих навчальних закладів та установ, запрошені на конференцію зі своїми науковими керівниками з різних куточків України. Конференція викликала цікавість, окрім науковців, практиків, зокрема у представників Всеукраїнської професійної газети «Все про бухгалтерський облік» та Агентства «Сова».

Робота ХІV Всеукраїнської студентської наукової конференції традиційно відбувалася у формі пленарного засідання та засідання наукових секцій. З привітальним словом до учасників конференції звернувся ректор Національної академії статистики, обліку та аудиту, доктор наук з державного управління, професор, член-кореспондент Національної академії наук України Олександр Григорович Осауленко, в якому, зокрема, зазначив, що бухгалтерський облік, аналіз та аудит в Україні перебуває у процесі свого реформування. Саме тому обрана тематика науково-практичної конференції є можливістю наукового диспуту для студентів, під час проведення якого доцільно обговорити сучасний стан системи обліку, аналізу та аудиту в Україні та провести аналіз їх розвитку.

Конференція проходила у формі пленарного та секційних засідань, які відбулися на належному науково-теоретичному рівні, в дусі дискусій з поміркованою полемікою та зацікавленням студентської молоді.

У наукових доповідях, виголошених на пленарному засіданні, порушувалися актуальні питання проблем розвитку обліку, аналізу та аудиту в Україні. Робота конференції відбувалася за секціями:

  • «Національний та міжнародний досвід розвитку бухгалтерського обліку»
  • «Фінансова звітність, як джерело інформаційного забезпечення контролю,аналізу та управління»
  • «Аудит і перспективи його розвитку в Україні»
  • «Економічний аналіз діяльності підприємств: оптимізація та прогнозування»
  • «Актуальні проблеми економіки, фінансів, інформаційних систем і технологій».

З доповідями на секціях виступили студенти:

  • Водзінський Василь
  • Войтюк Олексій
  • Колч Олександр
  • Черненька Вікторія
  • Проскуріна Руслана
  • Задорожко Альона
  • Макян Тігран

Вони підготували змістовні доповіді та цікаві презентації, за що були нагороджені грамотами.

ХІV Всеукраїнська студентська наукова конференція відбулася на високому організаційному та науковому рівні. Обрана тема науково-практичної конференції послугувала плідним підґрунтям для обміну думками із зазначеної проблематики. У зв’язку з актуальністю піднятих питань за результатами конференції опублікований збірник матеріалів тез та доповідей учасників конференції.

Організаційний комітет щиро дякує студентам за активну участь у роботі конференції.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *