День подяки – велике національне свято, яке щороку наприкінці листопада відзначають у США, день, коли американці збираються в родинному колі на святковий обід та проводять час з близькими людьми.
День подяки в США своїм корінням сягає в 1620 рік, коли після двомісячного плавання до берегів Америки причалив англійський корабель Mayflower, на якому знаходилися близько ста пілігримів, які розшукували нові і вільні землі. Перша зима в новому будинку стала суворою: багато хто загинув, проте ті, хто вижив, навчилися полювати, вирощувати боби, кукурудзу, гарбузи – все завдяки місцевим жителям. В результаті переселенці влаштували свято, як знак подяки Богу за щедрість. На свято запросили й індіанців – так пройшов перший в світі День подяки.
У цей день святковий стіл не обходиться без смаженої індички. Вибір пав саме на цю птицю, тому що вона велика, а отже нею можна нагодувати всю сім’ю.
Також американці у День подяки традиційно готують гарбузовий пиріг або пиріг з горіхами, батат, який ще називають солодкою картоплею, різноманітні страви із кукурудзи, зелені боби та інші страви, які колись ставили на стіл перші англійські переселенці.
Крім того, у передчутті свята заведено робити хороші справи.
Учасники гуртка English Club поглибили свої знання про День Подяки у США. Цікаву та змістовну доповідь про історію свята підготували студенти І курсу Обліково-статистичного факультету Шкляр Едуард та Карпенко Карина. Мельник Ілля та Зелінська Ірина ознайомили з символікою Дня Подяки. Присутні студенти охоче брали участь в обговоренні традицій святкування, символічно приєдналися до свята, подякувавши один одному, своїм рідним і близьким, а також тим, хто став на захист нашої країни – незламним воїнам ЗСУ.