Зустріч представників редакційно-видавничого відділу НАСОА із менеджером з розвитку компанії Plagiat.pl в Україні – Анною Чудак

Зустріч представників редакційно-видавничого відділу НАСОА із менеджером з розвитку компанії Plagiat.pl в Україні – Анною Чудак

2 лютого завідувач редакційно-видавничого відділу НАСОА, к.е.н., доцент – Мотузка Олена та заступник завідувача редакційно-видавничого відділу НАСОА, к.е.н., доцент – Горобець Олена зустрілися із менеджером з розвитку компанії Plagiat.pl в Україні – Анною Чудак.

Предметом зустрічі стало обговорення функціоналу академічної антиплагіатної системи StrikePlagiarism.com.

StrikePlagiarism.com є ефективним інструментом пошуку плагіату, аналізу джерел запозичень та зворотного зв’язку з автором.

Основними перевагами StrikePlagiarism.com є:

  • розпізнавання понад 200 мов;
  • пошук збігів серед мільярдів інтернет-ресурсів та науковій базі даних Plagiat.pl – RefBooks;
  • розпізнавання маніпуляцій з фрагментами тексту у вигляді зміни порядку слів, додавання або видалення слів, заміни слів синонімами.

Окремо потрібно виокремити спеціальний алгоритм пошуку плагіату в перекладі, що дає змогу знаходити подібності в перекладеному тексті, адже система підтримує понад 100 мов, включно з англійською, іспанською, німецькою, французькою, арабською і навіть китайською.

Також беззаперечною перевагою StrikePlagiarism.com є розпізнавання та виявлення контенту штучного інтелекту (ChatGPT, Bard та ін.).

За підсумками зустрічі представники редакційно-видавничого відділу НАСОА отримали тестовий доступ до StrikePlagiarism.com та інформаційні матеріали. Також було домовлено про наступну зустріч у форматі «запитання-відповіді» за результатами тестування інструмента.