Зроби свою країну сильною!

Зроби свою країну сильною!

Сьогодні найбільш шановані, поважні люди – це захисники Вітчизни. Студенти та викладачі НАСОА долучились до колосальної волонтерської роботи для допомоги українським бійцям, які самовіддано переносять труднощі військової служби, виборюючи наше право на мирне життя.

У вересні-жовтні 2014 року серед студентів і викладачів Академії була проведена благодійна акція «Армія воює – народ допомагає» по збору коштів для бійців, що знаходяться у зоні бойових дій. Загалом було зібрано близько восьми тисяч гривень. Більшу частину коштів передано на придбання тепловізора волонтерській організації «Повернись живим» (керівник Віталій Дейнега).

  • За інші кошти придбано 22 комплекти американських пневмоторексичних плівок, які волонтер Оксана Чорна доставила воїнам на 30-й та 31-й блокпости (с. Піски, Донецької області).
  • Технічний персонал НАСОА надав адресну допомогу двом важкопораненим бійцям: захиснику Донецького аеропорту Олександрові Терещенку та бійцю Національної гвардії Анатолію Товстику.
  • Координатори студентського волонтерського руху Академії провели акцію «Напиши лист бійцю».

Велику кількість студентських листів та вітальних новорічних листівок волонтер Alexey Alexios (Ліпіріді) доставив на воєнні блокпости Донецької області.

Зі сторінки Facebooka волонтера Alexey Alexiosa

Очередной день заканчивается.

Развезены салаты и тепловизоры. Бусик опустел к обеду. Но вечером опять стал загружен на 1300 кг. Добрые люди прислали свежее молоко. Завтра будем раздавать. Вместе с письмами.

Ой, а знаете, как им радуются? Люди постарше млеют от детских писем. Солдаты помоложе готовы танцевать ради девчачьих писем. А если вдруг в письме есть телефон, то они исполнят лезгинку с гопаком. Девченки, пишите! Не забывайте оставлять номерок. Ваши телефоны лучше новых берц или формы )))) А вообще, скучают. Скучают по своим девушкам, невестам, женам. И поют. Очень душевно. Даже наша киевская волонтерка Таня настолько прониклась, что 15 раз прослушала песню и писала письма, не забывайте вписать свой номер. Послушайте и вы, девушки, и напишите солдату…

18.12.2014

Викладачі кафедри сучасних європейських мов долучились до колони, яка відвезла гуманітарну допомогу в зону АТО під Дебальцеве у 28-му танкову і 128-му гірсько-піхотну бригади.

Студентки другого курсу НАСОА приєднались до волонтерської групи «Батальйон Сітка» для плетіння маскувальних сіток (вул. Борщагівська, 154; ТЦ «Мармелад»). Кожна маскувальна сітка – це врятовані життя багатьох наших героїв на передовій. Найбільш активними у цій роботі були студентки групи ОАд-2 – Тетяна Швидко, Оксана Півньова, Інна Кравчук; групи БС-2 – Валентина Крещенко, Леся Тертична.

Кошти, отримані від благодійної акції, що була проведена в Академії на Масляну, передано як адресна допомога двом важкопораненим 24-річним бійцям: Леоніду Хмелькову (боєць 95-ї аеромобільної бригади, кіборг Донецького аеропорту) та Володимирові Вінярському (боєць Нацгвардії України, активний учасник Майдану).

Волонтерський рух в Академії продовжує свою роботу. До нього можуть приєднатись усі охочі студенти та викладачі, які готові зробити свій внесок для допомоги українським захисникам, що знаходяться в зоні бойових дій.

Пам’ятаймо!

  • Всі мають захищати свою Вітчизну без винятку.
  • Ми віддаємо країні сьогодні, а потім країна віддасть нам.
  • Опускання рук грає на руку північного сусіда.
  • Переможемо тоді, коли будуть живі ті, хто нас захищає. Тому допомагаймо бійцям.
  • Війна вже прийшла, кожен відповідає за себе: зробив чи не зробив, допоміг чи ні. Чужа бездіяльність тебе не виправдовує.

Від кожного з нас залежить, чи збережемо ми Україну. Коли ми разом – ми непереможні! Слава Україні!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *