Відділ профорієнтації у 2 півріччі 2018-2019 навчального року

Відділ профорієнтації у 2 півріччі 2018-2019 навчального року

У другому півріччі 2018-2019 навчального року проведена активна профорієнтаційна робота працівниками відділу профорієнтаційної роботи та професорсько-викладацьким складом кафедр серед учнів шкіл та студентської молоді коледжів і технікумів м. Києва, а також регіонів України. В ході зустрічей презентовано основні напрями підготовки фахівців економічної сфери, умови вступу до Академії, розкрито особливості навчального процесу, різні форми міжнародної академічної мобільності, навчання за програмою «Подвійний диплом», стажування за кордоном, безкоштовні курси з польської та англійської мови та інше.

Академією запропоновано низку заходів творчої співпраці з закладами освіти: проведення майстер-класів з профільних дисциплін, лекцій провідних науковців Академії з актуальних економічних проблем, екскурсії, участь студентів і викладачів у наукових конференціях, круглих столах, культурно-творчих та спортивних заходах.

Працівники відділу профорієнтаційної роботи Черушева Г.Б., Синяков А.В. разом з деканами фінансово-економічного факультету Пархоменко В.В. та обліково-статистичного факультету Пилипенко О.І., директором Коледжу бізнесу та аналітики Юрченко О.А. за звітній період відвідали:

  • Київський транспортно-економічний коледж,
  • Київський коледж легкої промисловості,
  • Коледжу ресторанного господарства НУХТ,
  • Васильківський авіаційний коледж,
  • Ржищівський індустріально-педагогічний коледж,
  • Таращанський державний економіко-правовий коледж,
  • Тальнівський будівельно-економічний коледж,
  • Лубенський лісотехнічний коледж,
  • Немішаївський агротехнічний коледж,
  • Чигиринський економіко-правовий коледж.

В цих закладах освіти вони зустрілися зі студентами різних спеціальностей: «облік і аудит», «фінанси і кредит», «менеджмент», «комп’ютерна інженерія», «розробка програмного забезпечення». Після таких зустрічей певна частка студентів взяла активну участь у студентський науково-практичній конференції НАСОА (21 березня 2019).

Плідна робота серед студентів коледжів проведена д.п.н., професором Теловатою М.Т. (Ірпінський економічний коледж), д.е.н., професором Бондарук Т.Г. (Економічний коледж КНЕУ), к.е.н., доцентом Петраківською О.В. (Київський енергетичний коледж), к.е.н., доцентом Єршовою О.Л., к.п.н., доцентом Перхун Л.П. (Білоцерківський коледж).

Протягом березня-квітня 2019 проведено екскурсії випускникам:

  • Київського коледжу ресторанного господарства НУХТ,
  • Київського енергетичного коледжу,
  • Київський транспортно-економічний коледж,
  • Київського коледжу легкої промисловості,
  • Ржищівського індустріально-педагогічного коледжу.

Профвідділ провів профорієнтаційну роботу серед учнівської молоді ЗОШ м. Києва №№ 1, 61, 70, 97, 139, 15, 241, 59, а також ЗОШ Київської області: м. Вишгород (3 школи), м. Вішневе (4 школи), Вишгородського р-ну (Димерська гімназія, Димерська, Старо-Петрівська, Ново-Петрівська, Демидівська, Лютіжська школи), м. Кагарлик (3 школи), м. Васильків (7 шкіл), смт. Обухів (4 школи), смт. Українка (2 школи), с. Трипілля, смт. Глеваха (2 школи, Гребінки (2 школи), Калинівка (2 школи), Макарів (2 школи), а також ЗОШ у Ковалівці, Гатному, Хотові, Новосілках, Мархелівки, Ксаверівки. Великої Олександрівки.

З учнями Фастівського р-ну зустрічалися Єршова О.Л., Одноволик В.І. (9 шкіл).

В Академії проведено екскурсії для учнів загальноосвітніх шкіл м. Київа (ЗОШ 97, 176, 139, 276), шкіл м. Чигирин Черкаської обл., м. Шостка Сумської обл., Великої Олександрівки Боріспільського р-ну, Димерської гімназії та загальноосвітньої школи, Старопетрівської школи Вишгородського р-ну Київської області

У лютому – квітні взяли участь у виставках та Ярмарках професій у 8 р-нах Київської області у м.м. Васильків, Фастів, Бровари, Вишгород, Макарів, Бориспіль, Яготин, Києво-Святошинський р-н.

12-13 квітня Академія була представлена на міжнародній виставці «Освіта і кар’єра». До участі у виставці активно задіяні студенти академії.

Профвідділом та структурними підрозділами Академії проведена профпропаганда у 18 центрах проведення пробного ЗНО з української мови і літератури м. Києва. За кожною кафедрою було закріплено по 2 центра.

Зусиллями працівників відділу профорієнтаційної роботи (Черушева Г.Б., Синяков А.В., Вакуленко А.М.), відділу дистанційного навчання (Перхун Л.П.), та викладачами кафедри фінансів (Мельничук Н.Ю., Ігнатова І.С.) 23-24 квітня в стінах академії проведено інтелектуально-творчий захід «Найрозумніший» у якому взяли участь 73 учні з різних регіонів України.

Кафедрою економіко-математичних дисциплін проведено щорічний конкурс творчих робіт з математики та інформатики.

Викладачі кафедр Академії відповідно до затвердженого графіку провели у закріплених за ними закладах профорієнтаційну роботу серед студентів коледжів та учнів шкіл.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *