Традиційні Шевченківські читання

Традиційні Шевченківські читання

Читайте Шевченка, а там отворена вам ціла
проява, історія і душа українського народу.
Василь Стефаник

Традиційно 9 березня члени гуртка «СіЧ» провели Шевченківські читання, вшановуючи геніального співця українського народу, який по праву стоїть в одному ряду з такими титанами думки і слова, як Гомер і Шекспір, Шіллер і Гейне, Бальзак і Гюго, Міцкевич і Бернс, Руставелі і Нізамі, чия мистецька спадщина стала надбанням усього передового людства.

На початку студенти переглянули цікаву презентацію, підготовлену студенткою ІІ курсу Юр Юлією, а далі декламували поезії, уривки з відомих поем та балад Великого Кобзаря. Після прекрасного прочитання юнаки та дівчата намагалися відповісти на питання, в чому ж феномен Шевченка?

Наприкінці засідання цікавими стали думки першокурсників, які зауважили: вся творчість великого Кобзаря зігріта гарячою любов’ю до Батьківщини, пройнята неосяжними обріями духовного простору.

А феномен Шевченка полягає в тому, що він зумів так зобразити свою сучасність, викрити такі суспільні проблеми, які, на жаль, не минають зі зміною століття, чи зміною політичного устрою. При всіх владах важливими будуть Правда і Воля. Шевченко ще не скоро, а напевно, ніколи не втратить своєї актуальності. Знайдіть свого Шевченка!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *