«Реформи у нагляді та запровадження макропруденційного регулювання в банківському секторі України»

«Реформи у нагляді та запровадження макропруденційного регулювання в банківському секторі України»

6-7 листопада 2017 року у навчальному центрі НБУ відбувся семінар для викладачів вищих навчальних закладів «Реформи у нагляді та запровадження макропруденційного регулювання в банківському секторі України», у роботі якого взяла участь кандидат економічних наук, доцент кафедри фінансів, банківської справи та страхування Мельничук Н.Ю.

Учасників семінару привітав директор Департаменту фінансової стабільності НБУ Віталій Ваврищук.

Спікерами семінару виступили керівники вищої ланки Національного банку, керівники департаментів і ключові спеціалісти профільних підрозділів. З лекцією для учасників заходу також виступив представник Світового банку.

Учасникам було надано інформацію про перспективи розвитку банківської системи в умовах трансформації; підходи до банківського нагляду на засадах Supervisory Review and Evaluation Process (SREP); ідентифікацію структури власності банків та кінцевих бенефіціарів банків; впровадження нових вимог до капіталу відповідно до норм Базеля та законодавства ЄС; стрес-тести як інструмент діагностики банківської системи; впровадження стандартів звітності FINREP та COREP; глобальні тенденції банківського регулювання та нагляду; запровадження інструментів макропруденційної політики та інше.

Висловлюємо вдячність за організацію семінару та можливість отримання інформації з першоджерел.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *