Підсумки ІІІ Всеукраїнської студентської наукової конференції «Цифровізація суспільства та бізнесу: виклики та можливості для молоді»

Підсумки ІІІ Всеукраїнської студентської наукової конференції «Цифровізація суспільства та бізнесу: виклики та можливості для молоді»

10 травня 2023 року кафедрою статистики, IT та математичних методів в економіці було проведено щорічну Всеукраїнську студентську наукову конференцію «Цифровізація суспільства та бізнесу: виклики та можливості для молоді».

Науково-практичну конференцію відкрив декан обліково-статистичного факультету, д.е.н. Пилипенко Олексій Іванович, який привітав студентів з початком роботи конференції і побажав плідно попрацювати у ході проведення заходу, а отримані нові знання бути готовими застосувати у майбутній практичній роботі. Також учасників конференції привітали проректор з науково-педагогічної та фінансово-економічної роботи, д.е.н. Шульга Світлана Володимирівна та завідувач кафедри статистики, IT та математичних методів в економіці, д.е.н., професор Герасименко Сергій Сергійович. Модератор заходу – доцент кафедри статистики, IT та математичних методів в економіці к.е.н, доцент Олександр Вікторович Ставицький.

Першими представили свої доповіді гості, яких було запрошено на конференцію. Володимир Янцов – тренінг менеджер по центральному регіону Sigma Software, Маргарита Надутенко – кандидат філологічних наук, старший науковий співробітник Українського мовно-інформаційного фонду НАН України, керівник Загальноукраїнського центру словникарства, Олександр Демченко – керівник напрямку розробки та підтримки карткових продуктів АТ «БАНК КРЕДИТ ДНІПРО».

У конференції взяли участь студенти І-ІІІ курсів фінансово-економічного та обліково-статистичного факультетів, а також студенти 1,2 курсів Фахового коледжу бізнесу та аналітики. З доповідями виступили Каймачнікова Валерія, Швидка Юлія, Красненко Кирил, Щеголь Софія, Чужа Віталій, Мельник Ілля, Павленко Ілля, Світко Анастасія.

Студентами було представлено цікавий матеріал стосовно розвитку цифрових технологій та їх впливу на суспільство, а також тенденції щодо впровадження цих технологій в економіці.

Із заключним словом виступив модератор конференції Олександр Вікторович Ставицький, який відзначив високий рівень підготовлених доповідей і презентацій і подякував студентам за сумлінне відношення до підготовки заходу.

Науково-практична конференція пройшла на високому методичному рівні і досягла поставленої мети, про що свідчила жвава дискусія, висока активність студентів, а також конструктивний обмін думками.