Лялька-мотанка – одвічна Берегиня українського народу

Лялька-мотанка – одвічна Берегиня українського народу

23 березня 2017 року члени гуртка «СіЧ» Євгенія Чухно і Катерина Лазько провели серед студентів першого курсу майстер-клас із виготовлення ляльки-мотанки.

У 401 аудиторії зібралися охочі навчитися виготовляти прадавні обереги. Наші пращури вірили, що лялька є посередником між живими та тими, хто ще народиться.

На початку зустрічі Євгенія розповіла про своє захоплення, історію виникнення мотанок та їх сакральну символіку і значення. А Катерина представила цікаву презентацію.

Першокурсники почули багато нової інформації, отримали задоволення від спілкування та яскраві враження від процесу вироблення ляльок – мотанок. І хоча всі учасники майстер-класу робили  іграшки-обереги за одним зразком, наприкінці в кожного вийшла оригінальна робота. Адже у всіх особливий настрій, думки та енергетика,  своя фантазія. Усе це і визначає вигляд майбутньої мотанки,  родинного оберегу, символу добробуту.

Виявилося, що створювати мотанки легко і цікаво. А готову іграшку можна залишити собі на згадку, або подарувати рідним, друзям, щоб вона приносила радість та оберігала  родину.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *