Мова – ДНК нації

Мова – ДНК нації

Кожен українець повинен знати рідну мову —
це його обов’язок перед власним народом
і перед державою Україною

Міжнародний день рідної мови по всьому світу святкували 21 лютого. Цю дату визначено на 30-ій сесії Генеральної конференції ЮНЕСКО в жовтні 1999 року, яка наголосила на важливій ролі мови в розвитку освіти, культури, для консолідації суспільства, формування нації і зміцнення держави

За оцінками фахівців, із 6000 мов, які нині існують, більшість знаходиться під загрозою зникнення у найближче десятиріччя. Привернення уваги міжнародної спільноти до цієї теми – важливий крок до визнання необхідності захистити різноманіття культур. Окрім того, організація вважає що вивчення іноземних мов та багатомовність є ключами до взаєморозуміння та взаємоповаги.

До цієї дати, щоб перевірити рівень знань писемної рідної мови, викладачам НАСОА було запропоновано написати самодиктант.

Дякуємо за участь викладачам, які долучилися до написання самодиктанту, а саме: Мотузці О. М., Момотюк Л. Є., Пархоменко В. В., Поповій В.В., Єршовій О. Л., Малюзі Н. М., Гулевич О. Ю., Надольному І. Ф., Сакаді Т. Д., Черушевій Г. Б., Шульзі С. В.

А також кафедрам: фінансів, економічної кібернетики, міжнародного менеджменту, аудиту та відділенню заочного та дистанційного навчання.

Не стало несподіванкою, що найкраще із завданням впоралася завідувач редакційним відділом Мотузка Олена Миколаївна.

Бажаємо і надалі вдосконалювати рівень знання рідної мови!

Думайте, розмовляйте, мрійте, пишіть, жартуйте, співайте, читайте рідною мовою!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *