Круглий стіл «Актуальні питання практики внутрішнього аудиту»

Круглий стіл «Актуальні питання практики внутрішнього аудиту»

9 грудня 2015 року ГПВАУ та НЦОА провели засідання круглого столу за темою «Актуальні питання практики внутрішнього аудиту».

В роботі круглого столу прийняли участь практикуючі приватні та державні внутрішні аудитори, науковці та викладачі Академії фінансового управління Мінфіну України, Національного центру обліку та аудиту Національної академії статистики, обліку та аудиту, Київського Національного торговельно-економічного Університету.

Спікерами виступали : М.В. Бариніна, начальник департаменту внутрішнього аудиту Міністерства оборони України, д.е.н, професор, президент ГПВАУ О.Ю. Редько, завідувач сектором АФУ Мінфіну України к.е.н, доцент І.Ю. Чумакова.

Можливо виокремити наступні напрямки дискусії:

  • Внутрішній аудит як третя лінія оборони проти корупції в державній виконавчій владі.
  • Існуючи проблеми імплементації внутрішнього аудиту в державному секторі економіки.
  • Проблеми взаємовідносин внутрішнього аудитора та керівництва.

Учасники круглого столу зійшлися у висновку, що на сьогодні поки що не існує розуміння в органах влади і навіть у приватному секторі бізнесу місії, мети та прагматичної цінності внутрішнього аудиту.

Учасниками обговорення відмічено намагання трансформувати ревізію у внутрішній аудит шляхом використання технічних аудиторських термінів, не змінюючи «ревізійного» мислення в системі управління.

Було надано рекомендації з ідентифікації конфліктів між внутрішнім аудитором та вищим керівництвом, проаналізовано їх причини та форми, надано рекомендації щодо усунення потенційних конфліктів.

В ході обговорення на круглому столі було презентовано практичний посібник Т.О. Каменської та О.Ю. Редько «Внутрішній контроль і аудит в управлінні» ( 2015 року видання).

Участь в роботі круглого столу зараховується членам ГПВАУ в якості обов’язкового щорічного підвищення кваліфікації.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *