Конференція «О. Потебня – окраса слов’янської філології»

Конференція «О. Потебня – окраса слов’янської філології»

26.11.2015 відбулася I студентська науково-практична конференція до 180-річчя від дня народження Олександра Потебні «О. Потебня – окраса слов’янської філології», яка була організована та проведена керівниками науково-студентського гуртка «СІЧ» ( в.о. доцента З.Д. Варакіною, старшим викладачем О.Д. Яковенко).

У роботі конференції взяли участь студенти 1-3 курсів Академії. Учасники конференції з зацікавленістю заслухали доповіді студентів:

  • «О. Потебня великий український мовознавець, окраса слов’янської науки» (Партоленко Алла, студентка І курсу факультету обліку та аудиту);
  • «О. Потебня і Г. Сковорода – найбільші українські мислителі» (Тесленко Ігор, студент ІІ курсу факультету обліку та аудиту);
  • «О. Потебня – перший філософ мови» (Алексєєва Валерія, студентка ІІІ курсу фінансового факультету);
  • «Вчення О. Потебні про мову як основу нації» (Герасимчук Карина, студентка ІІІ курсу фінансового факультету);
  • «Теорія зв’язку мови і мислення О. Потебні» (Півньова Оксана, студентка ІІІ курсу факультету обліку та аудиту, Колісецька Наталія, студентка ІІІ курсу факультету обліку та аудиту);
  • «О.Потебня – предтеча української фразеології» (Задорожня Катерина, студентка ІІ курсу фінансового факультету);
  • «Погляди Потебні на денаціоналізацію і націоналізм» (Фень Анжеліка, студентка ІІ курсу фінансового факультету).

Неабиякий інтерес викликала доповідь д.е.н., професора, декана економіко-статистичного факультету В.П. Пантелеєва «О.О. Потебня та Харківська лінгвістична школа».

До конференції було підготовлено експозицію, присвячену творчості всесвітньо відомого мовознавця та переглянуто фільм про життя та творчість О. Потебні.

За підсумками роботи конференції прийнято рішення щорічно проводити конференції, присвячені питанням розвитку сучасної української літературної мови.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *