Бухгалтерський облік – провідна галузь сучасного інформаційного суспільства

Бухгалтерський облік – провідна галузь сучасного інформаційного суспільства

28 жовтня 2015 року за участю кафедри бухгалтерського обліку Національної академії статистики, обліку та аудиту спільно з Всеукраїнською професійною бухгалтерською газетою «Все про бухгалтерський облік» відбувся семінар на тему: «Підготовка сучасних бухгалтерів вимогам інформаційного (постіндустріального) суспільства».

Фото: Марія Теодозіївна Таловата та Олександр Георгійович Степовий.У роботі семінару взяли участь шеф-редактор газети «Все про бухгалтерський облік» Олександр Георгійович Степовий, менеджер зі зв’язків із громадськістю Чайковська Аліса Володимирівна, завідувач кафедри бухгалтерського обліку НАСОА, доктор педагогічних наук, професор Теловата Марія Теодозіївна, викладачі кафедри, а також студенти III-V курсів спеціальності «Облік і аудит».

На початку семінару Марія Теодозіївна наголосила, що з підвищенням значення бухгалтера в інформаційному суспільстві на перший план ставиться питання його професійної підготовки. Сьогодні бухгалтер повинен забезпечувати ефективну роботу облікової служби, контроль за правильністю ведення бухгалтерського обліку на підприємстві, організовувати облік відповідно до потреб внутрішніх і зовнішніх користувачів. В більшості країн світу знання бухгалтерського обліку є необхідною частиною кваліфікації кожного економіста.

Фото: Олександр Георгійович Степовий.Шеф-редактор Степовий О.Г. розглянув актуальні підходи щодо професійної підготовки майбутніх фахівців галузі економіки. На сьогоднішній день, щоб отримати гідну роботу, кваліфікованому фахівцю з бухгалтерського обліку просто недостатньо мати відповідну вищу освіту та досвід роботи. Сучасний бухгалтер має постійно змінювати, розширювати і удосконалювати нові види спеціалізацій бухгалтерської професії, підвищувати свій професійний рівень, відповідати іміджу ділової презентабельної людини, дотримуватися етичного та морального принципів, за вимогами часу підвищувати професійну кваліфікацію за сучасними стандартами Міжнародної федерації бухгалтерів. Крім того, бухгалтер, сьогодні, повинен бути не тільки економістом, але і юристом. Вся його діяльність регламентується тими або іншими нормативними документами, сукупність вимог яких дозволяє говорити про бухгалтерське право.

Фото: Нагородження грамотами.Менеджер Чайковська А.В. відзначила старост груп III-V курсів спеціальності «Облік і аудит» грамотами та цінними подарунками за вагомий особистий внесок у забезпечення навчального процесу, позитивний вплив на академічну групу та організаторський талант.
Зустріч пройшла в атмосфері поваги та взаєморозуміння. Ми вдячні О.Г. Степовому, адже такі зустрічі підвищують мотивацію і бажання студентів навчатися в Національній академії статистики, обліку та аудиту.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *