XIX Всеукраїнська студентська конференція з актуальних проблем обліку, аналізу, аудиту та оподаткування

XIX Всеукраїнська студентська конференція з актуальних проблем обліку, аналізу, аудиту та оподаткування

Не зважаючи на карантин, ми продовжуємо займатися наукою дистанційно. Днями в Національній академії статистики, обліку та аудиту було проведено щорічну XIX Всеукраїнську студентську наукову конференцію, присвячену пам’яті д.е.н., професора, Заслуженого діяча науки і техніки України О.С. Бородкіну.

Конференцію відкрив д.е.н., професор, засновник наукової школи аудиту, радник ректора НАСОА Редько Олександр Юрійович. Модератором конференції виступила д.пед.н., професор, заслужений працівник освіти України, Почесний професор EIDV Словаччини, завідувач кафедри «Обліку та оподаткування» Теловата Марія Теодозіївна.

З вітальними словами до учасників звернулися запрошені зарубіжні гості: Президент Європейського інституту безперервної освіти Словаччини, Почесний доктор, доктор права, Почесний професор LL.M, MBA Йозеф Затько, доктор економічних наук, професор, декан економічного університету м. Бидгощ (Польща) Марцін Кеші, д.філ.н., професор, завідувач відділу Інституту філософії і соціології Національної академії наук Азербайджану Хатіра Гулієва, які зазначили про важливість та вагомість професійної підготовки майбутніх фахівців спеціальності обліку та оподаткування у закладах вищої освіти для економічної галузі.

На конференції працювало 9 секцій, у роботі яких брали участь 89 учасників із 22 закладів вищої освіти України. Всі учасники конференції активно обговорювали найважливіші питання обліку, аналізу, аудиту та оподаткування в Україні. На конференції розглядалися питання присвячені проблемам організації та методики бухгалтерського обліку; фінансовій звітності; особливостям нарахування і оподаткування допомоги в умовах пандемії COVID-19; питанням аудиту в умовах євроінтеграції; ролі аналізу і контролю в системі управління діяльністю суб’єктів підприємництва; проблемам та специфіці застосування сучасних інформаційних технологій в процесах оптимізації управлінських рішень; розробці та експлуатації інформаційних систем; розвитку бухгалтерського обліку в умовах цифровізації; податковим змінам в законодавстві України; оптимізації та управлінню фінансовими та інвестиційними ризиками, моделюванню та прогнозуванню економічних процесів України.

Доповіді студентів супроводжувалися цікавими презентаціями, характеризувалися науковою обґрунтованістю викладеної інформації, дослідницьким характером виконаної студентами роботи та свідчили про активну участь студентів у проведенні наукових досліджень, а саме: Ткаченко Марини, Райчевої Анни (НТУ «Одеська політехніка»), Кулаковської Аліни, Цибулькіної Анастасії, Брашавецької Олени (Миколаївський національний аграрний університет), Гараздовської Юліяни (Львівський національний університет ім. І Франка ), Гайдученко Тетяни (НУБІП), Манукян Жанет (НТУ «Дніпровська політехніка»), Єлісеєвої Анастасії, Тумарець Максима (Київський фаховий коледж прикладних наук), Ткаченко Тетяни Стаховської Аліни, Бущан Катерини, Капітоненка Владислава, Карась Аліни, Ткаленко Катерини, Карпець Марини, Радченко Вікторії, Ореховського Сергія (Національна академія статистики, обліку та аудиту). Висловлені у доповідях пропозиції мають практичне та теоретичне значення.

Вітаємо всіх учасників конференції та бажаємо сил, натхнення і нових наукових здобутків!