Заходи до відзначення Дня Пам’яті і примирення та 70 річниці Дня перемоги

Заходи до відзначення Дня Пам’яті і примирення та 70 річниці Дня перемоги

Як і вся Україна, студенти Академії долучилися до акції «1939-1945 ПАМ’ЯТАЄМО! ПЕРЕМАГАЄМО!» і розпочали нову традицію святкування 8-9 травня в європейському дусі пам’яті та примирення.

Для утвердження спадкоємності традицій воїнів-переможців нацизму та нинішніх захисників Вітчизни студенти та керівники наукового гуртка «СІЧ» (Слово і Час) З.Д. Варавкіна і О.Д. Яковенко підготували композиції пам’яті та перемоги: «Нездоланність українців – гідність держави» і «Народ мій є, народ мій завжди буде!», «Ніхто не переможе мій народ!»

Композиція №1

Перша композиція містить нові історичні довідки про події Другої світової війни, зокрема про національну трагедію України. Також представлено термінологічний словник Другої світової війни, перелік документальних та художніх фільмів, присвячених Україні в роки війни, розповіді про мак як символ пам’яті у світі та в Україні.

Композиція №2

Друга композиція ознайомлює з боротьбою та життям бійців, які беруть участь у воєнних діях на Донеччині. Матеріали композиції – це портрети «кіборгів», фото та розповіді про учасників АТО, волонтерів та волонтерів-медиків.

Серед студентів перших курсів проведено круглий стіл, присвячений найтрагічнішим подіям в Україні часів Другої світової війни – спалення нацистами села Корюківки Чернігівської області та форсування Дніпра радянськими воїнами восени 1943 року.

Другокурсники в День Пам’яті, в день смутку, гордості та надії, згадували розповіді своїх прадідів, рідних та знайомих про учасників війни 1939 – 1945 рр. і тих, хто пережив її на окупованих територіях. Вражали розповіді про родичів, які нині воюють в зоні проведення АТО.

Студенти також ознайомилися з творчістю українських письменників, які описували події Другої світової війни (О. Гончар, П. Тичина, О. Довженко, В. Симоненко).

Заходи, проведені до Дня Пам’яті та Дня Перемоги, допомогли студентам краще зрозуміти реалії того періоду і сучасності.

Ми пам’ятаємо, якою страшною трагедією для України була Друга світова війна. Пам’ять робить нас сильнішими, вона – запорука нашої перемоги сьогодні.

Ми допомагаємо тим, хто зараз захищає нашу землю і нас на сході України.

СЛАВА УЧАСНИКАМ ДРУГОЇ СВІТОВОЇ ВІЙНИ!

СЛАВА БІЙЦЯМ АТО!

СЛАВА УКРАЇНСЬКИМ ВОЛОНТЕРАМ!

СЛАВА УКРАЇНІ!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *