Яким буде твоє майбутнє – залежить від тебе

Яким буде твоє майбутнє – залежить від тебе

11 листопада 2020 року в Національній академії статистики, обліку та аудиту за сприянням кафедри обліку та оподаткування відбувся студентський Круглий стіл з міжнародною участю на тему: «Усе в житті залежить від нас». Захід, проведений у форматі Zoom-конференції, об’єднав 125 учасників закладів вищої освіти України та Європи, а саме: Національний технічний університет «Дніпровська політехніка», Львівський національний університет імені І. Франка, Миколаївський національний аграрний університет, Київський національний економічний університет ім. В. Гетьмана, Закарпатський угорський інститут імені Ференца Ракоці II, Житомирський національний агроекологічний університет, Національний авіаційний університет, Ірпінський державний коледж економіки та права,  Фаховий коледж бізнесу та аналітики. До участі були запрошені  науковці, іноземні партнери, поважні особистості та колеги – Словаччини, Німеччини та Польщі. Широкий спектр тематики доповідей, презентацій українською, польською та словацькою мовами охопив актуальні проблеми сучасності.

Із вітальним словом до учасників заходу звернулася завідувач кафедри обліку та оподаткування НАСОА,  доктор педагогічних наук, професор, Заслужений працівник освіти України, професор Європейського інституту безперервної освіти (Словаччини), експерт Національного агентства із забезпечення якості вищої освіти Теловата Марія Теодозіївна, яка відзначила, що дистанційні технології сьогодення розширюють географічні й часові межі та дають можливість акумулювати досвід провідних університетів світу, підтримуючи та впроваджуючи європейські стандарти освіти на засадах міжнародної мобільності та  співпраці між ЗВО.

Даріуш Павлище – доктор економічних наук, професор, мер міста Громадка (Польща) у своїй доповіді-презентації розкрив актуальні питання екології, які хвилюють громадськість у різних частинах земної кулі, проаналізував проблему захисту водних  ресурсів, навколишнього середовища від токсичних речовин, «….що від кожного з нас, залежить, як виглядатиме завтра світ».

Мельник Оксана – кандидат педагогічних наук, науковий співробітник кафедри економічної та бізнес освіти Університету Констанца (Німеччина) ознайомила учасників із історією університету, який вважається одним з  9 елітних університетів Німеччини  і входить в Асоціацію університетів Європи. Всі учасники заходу із зацікавленням слухали розповідь Оксани Мельник, про особисті філософські підходи та передумови для одержання результативного успіху в житті.

Про міжнародну співпрацю ЗВО, мобільність студентів і викладачів, про спільні здійснення наукових досліджень (написання наукових тез, статей, монографій), підвищення кваліфікації, обмін досвідом зазначив у своєму виступі  Йозеф  Затько, Почесний доктор, доктор права, Почесний професор LL.M, MBA, Президент Європейського інституту безперервної освіти, Засновник Східно-Європейської агенції розвитку, Засновник Наукового журналу “European Science – Europska Veda” (Словаччина).

Про освіту та самовдосконалення, про розвиток науково-дослідницької роботи студентів і фактори удосконалення підготовки майбутніх фахівців, про їх  професійну компетентність, стимул і відповідальність, про сучасні вимоги працедавців до випускників і значення подвійних дипломів, про головні  пріоритетні завдання освітньої діяльності ЗВО говорили: Марцін Кеші – доктор економічних наук, професор, декан економічного університету м. Бидгошч (Польща), Тетяна  Букорос – кандидат політичних наук, доцент, Почесний професор МВА, Віце президент Європейського інституту безперервної освіти, секретар Наукового журналу “European Science – Europska Veda”  (Словаччина), Пьотр Пачоський докторант, заступник мера м. Єлена Гура (Польща).

Студенти-учасники Круглого столу щиро подякували гостям, науковцям, викладачам  – усім учасникам – за конструктивні доповіді, цікаві презентації, ґрунтовні наукові дослідження та висловили свої бажання та сподівання на подальші зустрічі.

Твоє майбутнє у твоїх руках!