«Вчіться складно говорити своїм рідним словом!» (Тарас Шевченко)

«Вчіться складно говорити своїм рідним словом!» (Тарас Шевченко)

Вітаємо членів гуртка «СіЧ» – студенток 2-го курсу фінансово-економічного факультету Національної академії статистики обліку та аудиту, які 10 листопада 2020 р. долучилися до участі у Всеукраїнському науково-практичному семінарі «Мова і культура як форми людського буття і свідомості нації» (Національний авіаційний університет, кафедра української мови та культури факультету лінгвістики та соціальних комунікацій), присвяченому Дню української писемності та мови. Студенти нашої академії виступили з такими доповідями:

  • Тупіка Аліна – «Піктографічне письмо – першооснова більшості сучасних систем письма».
  • Ткаченко Яна – «Сленг як різновид ненормативної лексики у мові економістів».
  • Задерейко Дар’я – «Ділова писемність Київської Русі – складова частина давньоруської писемно-літературної мови».

До наукової спільноти  в цей день приєдналися також старші викладачі кафедри іноземних мов Варавкіна З.Д. та Стогній І.В. Вони  взяли участь у Всеукраїнській науково-практичній інтернет-конференції до Дня української писемності й мови: «Українська мова вчора, сьогодні, завтра в Україні і світі», що відбулася в Національному педагогічному університеті ім. М.П. Драгоманова на факультеті української філології та літературної творчості імені Андрія Малишка.

Викладачі підготували доповідь на тему «Образність і експресивність звертань у поетичних творах Тараса Шевченка», разом з колегами долучилися до обговорення актуальних питань розвитку мови у сучасному світі.