Всесвітній День читання вголос

Всесвітній День читання вголос

«Книги мають особливу чарівність; вони дають нам насолоду: вони розмовляють з нами, дають нам добрі поради, вони стають живими друзями для нас»

Франческо Петрарка

Щороку у лютому світ відзначає цікаве й доволі молоде свято – Всесвітній день читання вголос. Його мета полягає у тому, щоб надати можливість людям в усьому світі відчути, яке це насправді задоволення – просто читати вголос для інших; щоб нагадати усім про те, що освіта та доступ до книг є одним з основних прав людини; зацікавити молодь у читанні книжок уголос; надихати до спілкування та обговорення прочитаного з родиною та друзями.

Студенти НАСОА – учасники гуртка «English Club», долучилися до цього доволі незвичного свята і разом з модератором гуртка Іриною Стогній зачитали вголос уривок з відомого твору англійського письменника-сатирика й драматурга Джерома Клапки Джерома «Троє у човні і пес».

У дружному й теплому колі гуртківці насолодилися не лише читанням вголос, а й ознайомилися з біографією і творчим шляхом автора, проявили зацікавленість і бажання прочитати інші твори письменника.

Дякуємо усім учасникам заходу за створення чарівної атмосфери, яка згуртовує, об’єднує, спонукає читати, мислити й ділитися думками.