Тиждень Відкритого Уряду-2024: студенти Академії відвідали Державну службу статистики України

Тиждень Відкритого Уряду-2024: студенти Академії відвідали Державну службу статистики України

29 травня в рамках Тижня Відкритого Уряду-2024, який проходить в рамках Ініціативи “Партнерство “Відкритий Уряд” в Україні – OGP Ukraine, студенти Національної академії статистики, обліку та аудиту – майбутні фахівці із статистики, публічного управління та адміністрування, права, обліку і фінансів, разом з в.о. проректора НАСОА Вікторією Пархоменко та завідувачем кафедри статистики, ІТ та математичних методів в економіці Оленою Горобець відвідали Державну службу статистики України, де зустрілися Ігорем Вернером.

Голова Держстату розповів про історію органів державної статистики, виклики сьогодення та висловив сподівання побачити майбутніх фахівців-випускників НАСОА серед працівників Державної служби статистики України.

В рамках знайомства з роботою Державної служби статистики відбулася зустріч із директоркою Департаменту поширення інформації та комунікації Оленою Вишневською, яка ознайомила студентів із структурою Державної служби статистики та специфікою роботи департаментів.

На завершення візиту студенти прийняли участь в інтерактивній грі, яка дала можливість краще зрозуміти важливість та специфіку роботи статистичних органів, усвідомити зміст найбільш поширених статистичних термінів та понять. У свою чергу, студенти поділилися із представниками Держстату своїм баченням ролі статистики в розвитку країни та власними очікуваннями майбутнього Держстату.

Висловлюємо вдячність Голові Держстату Ігорю Вернеру, керівниці департаменту поширення інформації та комунікацій Олені Вишневській та всій команді департаменту за проведений захід!