Міжнародний Круглий стіл “Global Money Week 2024”

Міжнародний Круглий стіл “Global Money Week 2024”

З 18 по 24 березня 2024 року одночасно у світі та в Україні відзначається Global Money Week (Всесвітній тиждень грошей). Це щорічна міжнародна освітня кампанія, метою якої є розвиток фінансової свідомості дітей та молоді, формування необхідних знань, умінь, поведінки та ставлення, необхідних для прийняття розумних та зважених фінансових рішень, що дасть змогу досягти фінансового добробуту та стійкості. З цієї нагоди 22 березня Національною академією статистики, обліку та аудиту разом із польським партнером – Університетом WSB Merito було проведено Круглий стіл “Global Money Week 2024”.

З вітальним словом до учасників круглого столу звернулися Бондарук Таїсія, доктор економічних наук, професор, заслужений економіст України, завідувач кафедри фінансів, банківської справи та страхування Національної академії статистики, обліку та аудиту, Азовцева Софія з Фундації Польської науки у м. Варшава та Шишко Магдалена, доктор економічних наук, професор Інституту економіки та фінансів, Університет WSB Merito з міста Познань.

В рамках заходу кандидат економічних наук, доцент, ментор від Національного банку України, доцент кафедри фінансів, банківської справи та страхування Федина Віта презентувала доповідь на тему “Поради з кібербезпеки та схеми шахрайства у воєнний час”.

Про монетарну політику Національного банку Польщі та України в умовах воєнного стану доповіли Шишко Магдалена, доктор економічних наук, професор Інституту економіки та фінансів, Університет WSB Merito та Мотузка Олена, кандидат економічних наук, доцент, доцент кафедри менеджменту, маркетингу та публічного управління НАСОА.

Старший економіст департаменту статистики та звітності Національного банку України Колесник Яна ознайомила присутніх з інструментарієм Національного банку України для сприяння фінансовій стабільності.

Під час заходу були також презентовані результати наукових досліджень здобувачів вищої освіти Гончарової Марії, Стецюк Анастасії, Луценка Олексія та Григоращенко Марини, які викликали жваве обговорення та дискусії.

Позитивна атмосфера та взаємодія панували протягом всієї роботи круглого столу.

Дякуємо нашим закордонним партнерам за можливість спільного обговорення актуальних для нашої країни і світу питань, обмін досвідом та підтримку!