Міжнародна наукова конференція Socialia 2018

Міжнародна наукова конференція Socialia 2018

Представники Академії взяли участь в обговоренні спільних міжнародних проблем та розвивали міжнародні зв’язки на Міжнародній науковій конференції Socialia 2018.

15-16 листопада 2018 року на базі Академії Вища школа бізнесу у Домброві Гурничій (Польща) у рамках спільного міжнародного проекту європейських країн в сфері дослідження соціально-педагогічних проблем освіти відбулася ХХIII Міжнародна наукова конференція «Соціально-педагогічні проблеми сучасної Європи. Соціальні компетенції у процесі зменшення дефіцитів і вирішення проблем суспільства», у роботі якої прийняли участь представники Академії: декан фінансово-економічного факультету, к.е.н., доцент В.В.Пархоменко та к.п.н., доцент кафедри філософії та соціально-гуманітарних дисциплін Г.Б.Черушева. Конференція зібрала більше 100 представників Польщі, Чехії, Словаччини, Литви, Угорщини, Білорусії та інших країн. Учасниками конференції були не тільки науковці, а й спеціалісти-практики різних сфер діяльності суспільства, у тому числі, поліції, судових органів, адміністративних та виконавчих та соціальних служб.

Науковцями обговорювалися актуальні проблеми соціальної педагогіки, компетентісного підходу у системі освіти та у сфері професійної діяльності, паралельного навчання у закладах вищої освіти різних країн, моделювання освітнього середовища, використання проектних методів навчання. Особливу зацікавленість викликала доповідь-презентація Г.Б.Черушевої і В.В.Пархоменко на тему «Освітня міграція: соціокультурний та психолого-педагогічний контекст». В процесі обговорення проблеми були зазначені спільні та відмінні риси міграційних процесів різних країн. В ході дискусії, яка виникла під час обговорення проблеми освітньої міграції, стало зрозуміло, що ця проблема є гострою та актуальною не тільки для України. Наслідки освітньої міграції відчуваються всіма країнами-учасницями міграційних процесів і потребують відповідних досліджень та пошуку шляхів зменшення їх негативного впливу.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *