Доступ до платформи видавництва Springer Nature

Доступ до платформи видавництва Springer Nature

За сприяння Міністерства освіти і науки України, усім ЗВО, які раніше оформили через Державну науково-технічну бібліотеку України доступ до баз даних Scopus та Web of Science, було безкоштовно надано доступ до платформи повнотекстових наукових матеріалів видавництва Springer Nature.

Генеральний директор директорату науки МОН – Дмитро Чеберкус наголосив, що такий винятковий доступ до ресурсів провідного наукового видавця організовано вперше.

З історії видавництва: у 1842 р. Шпрінгер Ю. відкрив у Берліні книжкову крамницю, на базі якої, згодом було засновано видавництво, яке спеціалізувалося на політичній і філософській літературі, книгах по сільському господарству, лісівництва, аптечній та інженерній справі. У 1917 р. видавництво Springer публікує роботу А. Ейнштейна зі спеціальної та загальної теорій відносності. Після Другої світової війни нащадки Шпрінгера Ю. почали відновлення компанії, що дозволило вийти на нові ринки. У 1964 р. компанія відкрила філію в Нью-Йорку.

На сьогодні у компанію входять 70 видавничих будинків з усього світу. Щорічно видається понад 2900 найменувань журналів і 300000 книг. У рейтингу наймасштабніших та найвпливовіших видавців в області «STM» компанія посідає друге місце в світі після Elsevier.

Доступ до платформи наукових матеріалів видавництва надається у читальному залі Бібліотеки Національної академії статистики, обліку та аудиту.