Академія відсвяткувала Всесвітній день поезії

Академія відсвяткувала Всесвітній день поезії

Поезія – це завжди неповторність,
Якийсь безсмертний дотик до душі
Л. Костенко

З нагоди Всесвітнього дня поезії 21 березня о 13 годині у актовій залі НАСОА відбулася незабутня зустріч викладачів та студентів із сучасною поетесою, критиком, перекладачем, журналістом, кандидатом філологічних наук, членом Національної спілки письменників України та Незалежної асоціації журналістів Лесею Мудрак.

Налаштувала усіх на творчу атмосферу Інна Одесюк, виконавши пісню Ані Лорак. А далі епатажна українська поетка дивувала своєю відвертою еротичною лірикою та не менш відвертою манерою читання – із придиханням, ритмічними розривами слів.

Леся пояснила, що насправді в українців здавна існує традиція оспівувати еротичні почуття, а бере вона початок в українській народній творчості – сороміцькі пісні та приспівки, знаходить відображення у барокових поетів XVI–XVII століть, своєрідним її продовженням є лірика поетів-шістдесятників.

Із захопленням та здивуванням слухали викладачі та студенти гостю, насолоджувалися не тільки поезією, а й прозою, яка ніжила, тішила, збуджувала та хвилювала. Познайомила Олеся Вікторівна присутніх і зі своїм учнем-початківцем Сергієм Савіним, студентом 2 курсу факультету журналістики Київського національного університету імені Тараса Шевченка.

У залі панувала атмосфера світла, тепла, які випромінювали щедро озвучені рядки.

Наприкінці творчої зустрічі виступив ректор Академії Олександр Григорович Осауленко, подякував королеві еротичної поезії та побажав і надалі вражати читачів своїми надзвичайно енергетичними віршами, несподіваними метафорами та яскравим виконанням, залишатися такою ж відвертою і вражаючою, емоційною і справжньою.

А музична композиція, представлена Анастасією Балашевич, студенткою Академії, наприкінці приємної зустрічі стала вдалим доповненням до чудового творчого спілкування.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *