Підсумки II етапу Всеукраїнської студентської олімпіади з дисципліни «Статистика»

Підсумки II етапу Всеукраїнської студентської олімпіади з дисципліни «Статистика»

Відповідно до Наказу Міністерства освіти і науки України № 1506 від 23 грудня 2014 року «Про проведення Всеукраїнської студентської олімпіади у 2014/2015 навчальному році», базовим вищим навчальним закладом з дисципліни «Статистика» визначено Національну академію статистики, обліку та аудиту.

Для організації і проведення Олімпіади наказом ректора НАСОА професора О.Г. Осауленка було створено організаційний комітет Олімпіади. До складу оргкомітету Олімпіади увійшли досвідчені науково-педагогічні працівники Академії та інших провідних вищих навчальних закладів України, відомі вчені-статистики.

Науково-педагогічним складом кафедри статистики НАСОА були розроблені тестові запитання, кросворд на володіння статистичною методологією, три завдання логічного характеру й одне теоретичне запитання творчого характеру, при виконанні яких учасники змогли проявити свої знання з дисципліни «Статистика». Завдання складалися з теоретичної й практичної частин, які оцінювались у 30 та 70 балів відповідно.

Слід відмітити, що більшість студентів на достатньо професійному рівні справилися з теоретичним завданням, тестовими запитаннями й кросвордом, що свідчить про достатній рівень володіння статистичною термінологією.

За результатами перевірених конкурсних робіт учасників та за рішенням Оргкомітету Олімпіади НАСОА було визнано переможців, які були нагороджені грамотами І-ІІІ ступеня.

Призові місця

  • Перше
    • Довгопола Вікторія Юріївна, Національна академія статистики, обліку та аудиту.
  • Друге
    • Гребеннікова Марія Олександрівна, Національна академія статистики, обліку та аудиту.
    • Бабін Кирило Володимирович, Київський національний університет імені Тараса Шевченка.
  • Третє
    • Безгубенко Софія Юріївна, Київський національний університет імені Тараса Шевченка.
    • Іванова Анастасія Львівна, Чернігівський національний технологічний університет.
    • Гордієнко Алла Володимирівна, Дніпропетровський національний університет імені Олеся Гончара.

Крім того, кращим студентам, які проявили високий рівень статистичної грамотності, було присвоєно номінації: «За володіння статистичною методологією», «За високий рівень статистичної грамотності», «За володіння статистичною логікою», «Оригінальність статистичного мислення», «Нестандартний підхід до вирішення завдань». Решта учасників було відзначено дипломами за активну участь у ІІ етапі Всеукраїнської студентської олімпіади з дисципліни «Статистика».

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *