Чергова гостьова зустріч в рамках курсу соціологія з відомим українським вченим, Валентином Вікторовичем Бушанским

Чергова гостьова зустріч в рамках курсу соціологія з відомим українським вченим, Валентином Вікторовичем Бушанским

17 травня за бажанням студентів першого курсу фінансово-економічного та обліково-статистичного факультетів відбулася чергова гостьова зустріч в рамках курсу соціологія з відомим українським вченим, політологом, доктором політичних наук Валентином Вікторовичем Бушанским.

Предметом обговорення були актуальні питання соціології конфлікту, зокрема: ціннісні передумови соціальних конфліктів: ідеологічні та релігійні фактори; легітимний конфлікт як передумова розвитку суспільства; міфологема безконфліктного суспільства, феномен конформізму тощо.

В ході обговорення вченим розкриті психологічно зумовлені конфлікти та їх прояви (за Зіґмундом Фройдом та Альфредом Адлером), об’єктивні й ірраціональні передумови російської воєнної аґресії проти України.

Валентин Вікторович розкрив сутність понять «базовий» і «ситуативний» консенсус як основа легітимного конфлікту й передумова його врегулювання.

На яскравих прикладах були представлені конфлікти, які базуються на відмінностях культури представників різних поколінь, расових особливостях,  ґендерних стереотипах та інше.