Стародавнє слов’янське свято

Стародавнє слов’янське свято

А Масляна іде, красне сонечко веде…

Гарним настроєм, здоровим оптимізмом, що символізував початок весни, був сповнений день 23 лютого в Національній академії статистики, обліку та аудиту. Саме в цей день на свято Масляної в актовій залі зійшлася єдина студентсько-викладацька родина.

Розпочали святкування ведучі Коляда Анна та Дідук Владислав розповіддю про Масляну – символ сонця, пробудження природи; далі прозвучала пісня «Дівчина-весна» у виконанні Майструк Юлії, а режисер Академії Ольга Анатоліівна Чистякова запросила до щедрого столу усю спільноту.

Із побажаннями добра, миру, злагоди та любові виступив перед товариством ректор Академії – Олександр Григорович Осауленко, наголошуючи, що це свято символізує не просто пробудження природи, а є знаменним у продовженні роду та ознакою невмирущості нашого народу.

У кулінарній майстерності позмагалися не тільки факультети, а й кафедри, представляючи свої шедеври-млинці. Тут були не лише звичайні млинчики, а й деруни та млинчики з начинкою як солодкі, так і солоні; млинцеві тортики зі смачними фруктами; цілі млинцеві композиції. Очі розбігалися від такого різноманіття смаколиків.

Радісні, усміхнені та наїжені студенти та викладачі дякували один одному, бажаючи здоров’я, миру, сонячного настрою та стабільності.

Сподіваємося, що весна буде ранньою, благодатною, а всі гарні побажання, висловлені цього дня, здійсняться.

Масляна відбулася – весна розпочалася!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *