«What is the likelihood that innovative companies have female CEOs? Evidence From WBES Sample of Enterprises»

«What is the likelihood that innovative companies have female CEOs? Evidence From WBES Sample of Enterprises»

09 жовтня 2024 р. кафедрою менеджменту, маркетингу та публічного управління Національної академії статистики, обліку та аудиту було організовано та проведено гостьову іноземної лекторки Alexeeva-Alexeev Inna, Ph.D., Associate Professor, Assistant Lecturer, Department of Business Organization, University of Cantabria (Santander, Spain), Member of Santander Financial Institute SANFI (Santander, Spain).

Тема лекції: «What is the likelihood that innovative companies have female CEOs? Evidence From WBES Sample of Enterprises» (Яка ймовірність того, що інноваційні компанії очолять жінки? Докази з вибірки підприємств WBES).

Мова: англійська.

Модератор зустрічі – Трушкіна Наталія Валеріївна, доцент кафедри менеджменту, маркетингу та публічного управління, кандидат економічних наук, старший дослідник.

У заході взяли участь здобувачі вищої освіти першого (бакалаврського) рівня освітніх програм «Менеджмент зовнішньоекономічної діяльності», «Публічне управління та адміністрування», «Маркетинг та реклама», а також другого (магістерського) рівня – ОП «Міжнародний менеджмент» та члени студентського наукового гуртка «Підкорювачі наукових вершин».

Дослідження, результати якого були презентовані лектором, отримані з WBES, яка містить 107 026 даних великої кількості компаній із 118 країн, шести великих регіонів за період між 2007 і 2023 роками. Через характер і неоднакову доступність даних авторами для аналізу застосовано логістичну регресію з кластерними стандартними помилками за країнами та роками.

Основні тези лекції: Участь жінок на керівних посадах у компаніях все ще залишається в меншості. Жінки частіше займають керівні посади в компаніях, які впроваджують інновації, розробляючи нові продукти для нових ринків та в компаніях сфери послуг. Жінки-генеральні директори частіше зустрічаються в компаніях, де принаймні один із власників є жінкою. Жінки-виконавчі директори частіше зустрічаються в компаніях, розташованих у країнах із вищою гендерною рівністю.

Щиро дякуємо лектору за представлену цікаву інформацію і сподіваємось на продовження тісної співпраці з НАСОА!