Відбулася XVІ Міжнародна конференція «Статистика в Україні та світі: стан, тенденції та перспективи розвитку»

Відбулася  XVІ Міжнародна конференція «Статистика в Україні та світі: стан, тенденції та перспективи розвитку»

5 грудня 2018 року в Національній академії статистики, обліку та аудиту відбулася XVІ Міжнародна науково-практична конференція з нагоди Дня працівників статистики «Статистика в Україні та світі: стан, тенденції та перспективи розвитку».

У Конференції прийняли участь вчені та практики України і зарубіжних країн – Франції, Королівства Марокко, Польщі, США, Азербайджану та Білорусі. Більш як 100 авторів опублікували свої доповіді у збірнику матеріалів конференції.

Конференцію відкрив ректор Національної академії статистики, обліку та аудиту, доктор наук з державного управління, професор, член-кореспондент НАН України, заслужений економіст України Осауленко Олександр Григорович.

З вітальним словом виступив Голова Державної служби статистики України, кандидат технічних наук Вернер Ігор Євгенійович. Слова привітань також прозвучали від проректора Академії Вища школа бізнесу в Домбровій Гурничі Рафала Рембіласа (Польща).

В обговоренні теоретичних та практичних питань щодо стану, тенденцій та перспектив розвитку сучасної статистики в Україні та світі взяли участь доктор економічних наук, професор Ковтун Наталія Василівна професор кафедри статистики та демографії Київського національного університету імені Тараса Шевченка; доктор економічних наук, член-кореспондент НАН України, заступник директора Інституту демографії та соціальних досліджень імені М.В.Птухи НАН України Гладун Олександр Миколайович; доктор економічних наук, професор кафедри статистики та економетрії Моторин Руслан Миколайович; доктор економічних наук, професор, завідувач кафедри математики, статистики та інформаційних технологій Хмельницького університету управління та права Кулинич Роман Омелянович; магістр бізнес-адміністрування Кароль Борицький (Польща); доктор економічних наук, професор, завідувач кафедри статистики Національної академії статистики, обліку та аудиту Герасименко Сергій Сергійович; кандидат економічних наук, докторант кафедри статистики Національної академії статистики, обліку та аудиту Кобилинська Тетяна Василівна; доктор економічних наук, доцент, завідувач відділу міжнародного співробітництва Національної академії статистики, обліку та аудиту Журавльов Олексій Володимирович.

Серед інших учасників Конференції були представники Київського національного економічного університету імені В. Гетьмана, Харківського національного університету імені В.Н.Каразіна, Маріупольського державного університету, Львівського національного університету імені Івана Франка та інших закладів вищої освіти.

Під час конференції були обговорені питання сучасної офіційної статистики, викликів статистики в умовах глобалізації, ролі та значення статистики у цифровій економіці та в управлінні економікою.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *