Вебінар-засідання творчої спільноти «Медіавчитель»

Вебінар-засідання творчої спільноти «Медіавчитель»

10 грудня 2021 року відбувся вебінар-засідання творчої спільноти «Медіавчитель» освітньо-дослідницького центру «МЕДІА&ВЧИТЕЛЬський кампус», в якому взяли завідувачка кафедри Єршова Ольга Леонідівна та доцент кафедри Ставицький Олександр Вікторович. Організатор заходу – український мовно-інформаційний центр НАНУ, який є постійним партнером кафедри, зокрема – базою практики для студентів освітньо-професійної програми «Цифрова економіка».

Однією з цілей проведеного заходу є обговорення активностей в рамках грантової програми «МЕДІА&Вчительський кампус» щодо участі у створенні віртуальної лабораторії «Мультимедійний словник з інфомедійної грамотності», проєкту «Вивчай та розрізняй: інфомедійна грамотність», що виконується Радою міжнародних наукових досліджень та обмінів (IREX) за підтримки посольств США та Великої Британії у партнерстві з Міністерством освіти і науки України та Академією української преси та подальші перспективи на 2022 рік щодо участі в ній ЗВО України.

Активною формою партнерства між кафедрою та українським мовно-інформаційним фондом НАНУ є участь студентів НАСОА у студентських конференціях, які постійно проводить фонд та у креативному наповненні контенту WEB-порталу «Мультимедійний словник з інфомедійної грамотності». Участь у даних заходах відкриває творчий потенціал студентської молоді, спонукає до пізнання нового та засвоєння й застосування цифрових технологій для медіалізації різних предметних галузей.

Під час вебінару-засідання відбулося обговорення різних аспектів та перспектив подальшого співробітництва в рамках міжнародної програми для ЗВО та українського мовно-інформаційного фонду НАН України. Для студентів НАСОА участь у вебінарі – це гарний досвід участі у цифровізації мовно-інформаційних ресурсів на WEB-порталі.

У вебінарі-засіданні взяли також участь колеги з інших закладів вищої освіти, зокрема, Київо-Могилянської академії, НТУУ КПІ, СумДПУ ім.Макаренка, тощо.