«Трагедія бабиного яру – історія й урок для сучасності»

«Трагедія бабиного яру – історія й урок для сучасності»

«Бабин Яр. Два коротких слова, що звучать, як два коротких постріли, але несуть в собі довгі й жахливі спогади для кількох поколінь. Бо вони знають і пам’ятають, що пострілів у Бабиному Яру, на жаль, пролунало не два, а в сотні, тисячі разів більше»

В. Зеленський

1 жовтня кафедрою Філософії, права та соціально-гуманітарних дисциплін був проведений Круглий стіл, присвячений 80-тій річниці трагедії Бабиного Яру. Викладачі кафедри: д.політ. наук, професор Бушанський В.В., к.пед.н., доцент Черушева Г.Б., народна артистка України, професор Даць І.В., д.філос.н., професор Надольний І.Ф. разом із студентами другого курсу вшанували пам’ять жертв Бабиного Яру – одного із найстрашніших символів Голокосту. Круглий стіл відкрила завідувач кафедри д.філос.н., професор Гаврилюк Т.В. З доповідями про історію подій 29 вересня по 11 жовтня 1941 року виступили студенти академії Заярний Т., Іванова А., Лоренц А., Краснова Т., Валіновська А., Симонова А., Рояка Т., Танчик К., Олексієнко В., Яцентюк Л. Під час проведення круглого столу говорили про знищення тисяч людей не тільки під час Другої Світової війни, учасники заходу обговорювали також питання геноциду у сучасному світі (Головко Д. про етнічні чистки у Чечні).

Аби не допустити повторення таких страшних подій у майбутньому, маємо пам’ятати свою історію! Адже поки ми пам’ятаємо про жертви Голокосту, доти вони живуть у наших серцях!