«Розумні міста: світовий досвід та можливості для України»

«Розумні міста: світовий досвід та можливості для України»

21 жовтня 2021 року на кафедрі економіко-математичних дисциплін та ІТ відбулося чергове засідання студентського наукового товариства «Цифровізація суспільства та бізнесу: виклики та можливості для молоді».

Тематична панель даного засідання – «Розумні міста: світовий досвід та можливості для України».

На зустрічі були присутні студенти 1, 2 та 3 курсів спеціальностей «Цифрова економіка» та «Облік, аудит та оподаткування», «Прикладна статистика» та провідні фахівці з кафедри – організатора заходу.

Модератор теми, доцент кафедри Ставицький О.В. ознайомив студентів із проблематикою цифрових явищ у різних сферах побудови та існування смарт-міст. Доповідачі висвітлили різні аспекти існування розумних міст, світовий досвід. Були розглянуті надзвичайно цікаві теми щодо цифровізації медичних послуг, побудови екологічних міст та цифрового управління ними, досвід деяких країн та наявний досвід цифровізації життя міст в Україні.

Слід відзначити, що тематика зустрічі не залишила байдужими нікого, після кожної доповіді виникала доброзичлива дискусія, в якій обговорювалися несподівані та цікаві питання за активної участі студентів та викладачів кафедри.

Завідувачка кафедри Єршова Ольга Леонідівна зробила доповідь на тему «Цифрові двійники як засіб взаємодії між фізичним та віртуальним середовищем». Модератор теми дня, доцент кафедри Ставицький О.В. представив тему «Безпечне місто».

Була запланована наступна зустріч, визначені її тема, напрямки досліджень та доповідей.

Організатори студентського наукового товариства «Цифровізація суспільства та бізнесу: виклики та можливості для молоді» запрошують до участі ще більше студентів та сподіваються на цікаві зустрічі й змістовні дослідження!