Подяка від Національного банка України

Подяка від Національного банка України

Національний банк України відзначив Подякою педагогічний колектив та студентів Національної академії статистики, обліку та аудиту за активну участь у міжнародній кампаніі з фінансової обізнаності «Всесвітній тиждень грошей» (Global Money Week 2021).

Організатором Global Money Week на глобальному рівні є Міжнародна мережа фінансової освіти при Організації економічного співробітництва та розвитку (OECD/INFE). Національний банк України – член OECD/INFE та офіційний координатор свята в Україні.

Global Money Week (Всесвітній тиждень грошей) – щорічна глобальна ініціатива, що включає акції та заходи по всьому світу з метою:

  • надихнути дітей і молодь дізнатися більше про гроші та заощадження, про те, як заробляти, управляти власними фінансами, вести бізнес тощо;
  • звернути увагу громадськості на фінансову освіту і фінансову грамотність;
  • розповісти дітям і молоді про всі аспекти, пов’язані з грошима, за допомогою веселих та інтерактивних завдань. Це тиждень, коли у близько 170 країнах світу проходить безліч заходів, занять, проектів, презентацій і змагань із фінансової обізнаності.

Цього року кампанія проходила 22-28 березня 2021 року. Студенти фінансово-економічного факультету взяли активну участь в усіх заходах, які проводилися Національним банком України (вебінари, лекції, kahoot-вечірки).  Крім того, в рамках заходу, кафедрою фінансів, банківської справи та страхування для студентів всіх спеціальностей були проведені цікаві пізнавальні заходи з фінансової грамотності.