Пізнавальна екскурсія студентів до Головного управління Державної фіскальної служби м. Києва

Пізнавальна екскурсія студентів до Головного управління Державної фіскальної служби  м. Києва

До ГУ ДФС м. Києва  завітали  студенти 1-5 курсів спеціальності «Облік і оподаткування» Національної академії статистики, обліку та аудиту, як майбутні податківці. Під час екскурсії, що проводилася у столичному податковому управлінні, студенти мали нагоду ставити різні запитання: Як працює податкова «з середини»? Чим займається? Як функціонує? Яка заробітна плата інспекторів-податківців? Чи можна працевлаштуватися студентам після завершення ЗВО, чи обов’язково потрібний досвід роботи? тощо.

Працівники ГУ ДФС у м. Києві, а саме фахівці Управління по роботі з податковим боргом, не обмежилися лише відповідями на запитання, а й ознайомили студентів із структурою, функціями та окремими напрямками діяльності управління. Студенти мали можливість побачити, як відвідувачі подають звітність, консультуються, отримують облікові картки платника податків та інші адміністративні послуги.

Заступник начальника Головного управління ДФС у м. Києві, радник податкової та митної справи ІІ рангу – Брицька Леся Євгенівна розповіла про здобутки, переваги роботи у податковій міста Києва, провела студентам і викладачам загальну презентацію роботи. Також студенти, мали нагоду дослідити можливість обрання столичного управління ДФС у якості старту кар’єри, а на перспективу, можуть і долучитися до команди ГУ ДФС у м. Києві. Адже кожний студент мріє про заможне та безтурботне життя, якісну освіту, цікаву та високооплачувану роботу, щасливе майбутнє. Проте, мабуть, далеко не кожен замислюється, що заможною країна може бути тільки при сумлінному виконанні її громадянами конституційного обов’язку зі сплати податків. Тому так важливо, виховувати у студентів (майбутніх фахівців), податкову культуру, що сприятиме формуванню в суспільстві культури добровільної сплати податків.

Задоволені студенти на завершення екскурсії дякували заступнику начальника Головного управління ДФС у м. Києві Лесі Євгенівні Брицькій, в.о. начальника управління по роботі з податковим боргом Кузнєцовій Маргариті Володимирівні, а також фахівцям-податківцям за корисну та пізнавальну екскурсію.