Міждисциплінарна лекція «Особливості використання статистичних методів у соціологічних дослідженнях»

Міждисциплінарна лекція «Особливості використання статистичних методів у соціологічних дослідженнях»

18 березня 2024 р., в рамках вивчення дисципліни “Психологія та педагогіка”, для здобувачів вищої освіти першого (бакалаврського) рівня першого року навчання обліково-статистичного та фінансово-економічного факультетів НАСОА, традиційно було проведено міждисциплінарну лекцію «Особливості використання статистичних методів у соціологічних дослідженнях».

К.пед.н., доцент, доцент кафедри філософії, права та соціально-гуманітарних наук – Черушева Г.Б. спільно із к.е.н., доцентом, завідувачем кафедри статистики, ІТ та математичних методів в економіці – Горобець О.О., разом зі студентами, розглянули питання вибіркових обстежень.

В рамках лекції викладачі зосередили увагу на ролі та значенні міждисциплінарного підходу під час вивчення складних теоретико-практичних питань, а також за допомогою безлічі прикладів детально пояснили особливості вибіркового методу.

Міждисциплінарний підхід дозволяє здобувачам вищої освіти ґрунтовно вивчати складні теми, об’єктивно вирішувати складні завдання та краще засвоювати необхідний матеріал у процесі навчання.