«Голокост в Україні»

«Голокост в Україні»

7 жовтня 2022 р., відбулася студентська наукова конференція «Голокост в Україні» приурочена до сумних роковин масового вбивства київського єврейства у Бабиному Яру (29-30 вересня 1941 р.).

Студентська молодь відгукнулася на пропозицію викладачів кафедри філософії, права та соціально-гуманітарних дисциплін, активно долучившись до науково-дослідної роботи в рамках конференції. Студентами було підготовано ряд співдоповідей під загальним заголовком «Голокост: трагедія єврейського народу» (студенти Зелінська І., Ізмайлова А., Павленко І., Палямар М., Щеголь С., Чепурна В., Пацай Д., Ясінська К), а також доповіді, що стосувалися подій Голокосту на Чернігівщині (Зігун І.), Сумщині (Лапіна П.), існування Чортківського (Михайлівський Ю.) та Луцького (Онацько М.) гетто.

Окрім цього на конференції прозвучали доповіді, що піднімали питання хронології Голокосту (Карасевич О.), втілення плану «Ост» (Радченко О.), та участі українців в антиєврейських акціях під час Голокосту на території України (Пономаренко С.). Модерування конференції здійснювалося викладачем курсу «Історія державності та культури України» Гуменним С.Л. (НАСОА, КНУ ім. Т. Шевченка).