День Академії в школі: Борівський академічний ліцей

День Академії в школі: Борівський академічний ліцей

20 листопада 2019 року за ініціативи відділу профорієнтаційної роботи під керівництвом к.п.н, доцентом Г.Б. Черушевої та заступника завідувача відділу, старшого викладача кафедри економіки та менеджменту ЗЕД А.В. Синякова у Борівському академічному ліцеї Фастівського району впроваджений проект «День Академії в школі», в рамках «Стратегії профорієнтаційної роботи НАСОА». Реалізація даного проекту передбачала інформаційно-просвітницьку діяльність серед учнівської молоді з економічною і гуманітарною спрямованістю та пропаганда Національної академії статистики, обліку та аудиту як провідного, галузевого закладу вищої освіти України та Європи.

До участі «Дня Академії в школі» було залучено провідних науковців статистики, фінансів, економічної кібернетики, обліку та аудиту, менеджменту, філософії, культурології під керівництвом проректора з науково-педагогічної та виховної роботи НАСОА, доктора економічних наук, професора Людмили Євгеніївни МОМОТЮК.

День розпочався з уроку пам’яті: “Голодомор 1932-1933 років в Україні” під гаслом «Ми сильні, ми пам’ятаємо…» приурочений до роковин з дня трагедії, який провела завідувач кафедри філософії та соціально-гуманітарних дисциплін, доктор філософських наук, професор Гаврилюк Т.В.

Після цього представники Академії провели різнопланові творчі заходи у 9-11 класах: “Україна і світ: економічна інтеграція” майстер-клас з презентацією – декан фінансово-економічного факультету, професор Пархоменко В.В.; “Статистика знає все” – майстер-клас з презентацією – кандидат економічних наук, доцент Голубова Г.В.; “Фінансова грамотність” – завідувач кафедри фінансів, банківської справи та страхування – доктор економічних наук, професор Бондарук Т.Г.; “Відроджуємо українську культуру разом” – Народна артистка України, професор Даць І.В.;  “BIGData“, нові можливості та перспективи у повсякденному житі”,  тренінг – завідувач кафедри економіко-математичних дисциплін і інформаційних технологій, професор Єршова О.Л.; Інтерактивна гра з економіки – директор Коледжу бізнесу та аналітики НАСОА, кандидат економічних наук, доцент Юрченко О.А.; Інтерактивна гра з менеджменту – кандидат економічних наук, доцент Ігнатенко Т.С.

Протягом дня в стінах Ліцею працював мультимедійний центр з рекламою Академії, а також студентами проводилась профорієнтація серед школярів.

По завершенню заходу,  проректором Національної академії статистики, обліку та аудиту  Момотюк  Л.Є та в.о. директора Борівського академічного ліцею, було підписано Угоду про творчу співпрацю, в основу якої входить проведення для учнів 9-11 класів брейн-рингу з економіки, інтелектуальної гри «Найрозумніший» на базі Академії , а також їх участь в олімпіадах з інформатики, математики, української мови, які проводять професорсько-викладацький склад Національної академії статистики, обліку та аудиту в рамках реалізації «Стратегії профорієнтаційної роботи НАСОА».